31.3.13

ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ 1


François Salle (Γαλλία, 1839-1899): 
Μάθημα Ανατομίας στη Σχολή Καλών Τεχνών

29.3.13

BONDAGE 3

Reinhold Begas (Γερμανία) : Prometheus

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΔΗΜΑΡ

ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΓΟΡΙ; Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ AIRFASTTICKETS.GR

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ "TIME"

Διπλό εξώφυλλο για τη «νίκη» των γκέι από το «Time»
tanea.gr, 28/3/2013
Με διπλό εξώφυλλο αφιερωμένο στον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων που «έχει ήδη νικήσει» κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα το αμερικανικό περιοδικό «Time», το οποίο μάλιστα προσκάλεσε ζευγάρια του ιδίου φύλου από την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη να μοιραστούν προσωπικές τους στιγμές μπροστά στον φωτογραφικό φακό του Πίτερ Χάπακ.
Το διπλό εξώφυλλο του «Time» παίρνει ως αφορμή τη μεγάλη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το δικαίωμα των ζευγαριών ομοφυλοφίλων να παντρεύονται και τις σχετικές ακροάσεις που έγιναν την Τρίτη και την Τετάρτη στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Το περιοδικό μάλιστα, παίρνει ξεκάθαρα θέση. Γράφει ότι ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων «έχει ήδη νικήσει» και σημειώνει: «Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει ακόμη αποφασίσει, αλλά η Αμερική το έχει κάνει».

Στα εξώφυλλα εικονίζονται οι Ράσελ Χαρτ και Ερικ Λαμποντέ, που αρραβωνιάστηκαν το 2010, και οι Σάρα Κέιτ και Κρίστεν Ελις-Χέντερσον, που παντρεύτηκαν το 2011.
«Συζητήσαμε πολύ στα γραφεία μας για τα εξώφυλλα αυτής της εβδομάδας. Μερικοί δεν συμφωνούσαν γιατί έλεγαν ότι είναι υπερβολικά "φανταχτερά".  Αλλοι έλεγαν ότι είναι πολύ όμορφες εικόνες και ότι συμβολίζουν την αγάπη που βρίσκεται στο επίκεντρο της ιδέας του γάμου. Εγώ συμφωνώ με αυτήν την άποψη και ελπίζω κι εσείς το ίδιο», γράφει στο editorial του περιοδικού ο Ρικ Στένγκελ, διευθυντής σύνταξης του «Time».


28.3.13

ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Διαδήλωση κατά των γάμων ομοφυλοφίλων στο Παρίσι
gr.euronews.com,  24/03/2013
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να μην εφαρμοστεί τελικά ο νόμος που ψηφίστηκε απο τη Γαλλική εθνοσυνέλευση και επιτρέπει το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων καθώς και το δικαίωμα τους να υιοθετούν παιδιά.
Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν πανό που καλούσαν τον Πρόεδρο Ολλάντ να θέσει ως προτεραιότητα του το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, και να μην ασχολείται με νομοσχέδια που αφορούν στους γκέι. Άλλοι πάλι ζητούσαν την παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία είχε υποστήριξει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
“‘Ηρθε η ώρα των γερουσιαστών, είναι αυτοί που πρέπει να να δουν ότι σε αυτό το νομοσχέδιο υπάρχουν πολλές αποκλήσεις από τις διατάξεις του Συντάγματος. Τους ζητάμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους”, τόνισε ένας διαδηλωτής.
“Πιστεύουμε ότι ο άνδρας και η γυναίκα λειτουργούν συμπληρωματικά ο ένας προς τον άλλον. Εάν ένα παιδί μεγαλώσει με δύο άνδρες ή δύο γυναίκες, είναι σίγουρο ότι θα αγαπηθεί και θα μορφωθεί σωστά, αλλά κάτι θεμελιώδες θα λείπει από την ζωή του” .
Το νομοσχέδιο «Γάμος για όλους» είχε εξαρχής τη στήριξη των Σοσιαλιστών, καθώς και της πλειοψηφίας των βουλευτών αριστερών παρατάξεων. Ωστόσο η συντηρητική παράταξη, είχε εκφράσει επανειλλημένα την έντονη αντίθεσή της.
Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να υπερψηφιστεί και από τη Γερουσία, εκτιμάται ότι θα φέρει μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη χώρα, μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής, το 1981.




Οι γκέι γάμοι διχάζουν Γάλλους και Αμερικανούς
Μετά το Παρίσι, διαδηλώσεις και στην Ουάσιγκτον
Κίττυ Ξενάκη (tanea.gr, 27/3/2013)
Αναταράξεις ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού προκαλεί τελευταία ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων. Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν την Κυριακή, χωρίς να λείψουν κάποια επεισόδια, στο Παρίσι εναντίον του νομοσχεδίου Γάμος για Ολους που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ. Το νομοσχέδιο όμως έχει ήδη εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσει και από τη Γερουσία. Στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Παρουσία εκατοντάδων διαδηλωτών, και των δύο στρατοπέδων, οι εννέα δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου καλούνται από χθες να αποφασίσουν αν η απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια είναι συνταγματική και αν ο ομοσπονδιακός νόμος για την Προστασία του Γάμου, που ορίζει τον γάμο ως ένωση ανδρός και γυναικός, πρέπει να αναθεωρηθεί.
Η άποψη του Μπαράκ Ομπάμα είναι σαφής: «Κάθε Αμερικανός πρέπει να μπορεί να παντρεύεται τον άνθρωπο που αγαπάει», διαμήνυσε στο twitter. Υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων τάσσεται πλέον και ο Μπιλ Κλίντον, ο ίδιος που είχε υπογράψει το 1996 τον νόμο για την Προστασία του Γάμου. Υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων τάσσεται, ανάλογα με τη δημοσκόπηση, από το 46% έως το 58% των αμερικανών πολιτών, κι εναντίον το 36%-46%. Εννέα αμερικανικές πολιτείες καθώς και η Ουάσιγκτον επιτρέπουν σήμερα τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών ενώ δώδεκα άλλες επιτρέπουν τα «σύμφωνα συμβίωσης». Οι υπόλοιπες 29 απλώς απαγορεύουν τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων εντός των συνόρων τους.
Η Καλιφόρνια έχει βρεθεί και στις δύο αυτές κατηγορίες. Το 2004 ο τότε δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο επέτρεψε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Εξι μήνες αργότερα, το πολιτειακό Ανώτατο Δικαστήριο τους απαγόρευσε. Λιγότερο από τέσσερα χρόνια μετά, το ίδιο δικαστήριο τους επέτρεψε. Κι έπειτα, στις εκλογές του 2008, οι ψηφοφόροι ενέκριναν σε δημοψήφισμα την Πρόταση 8, που τους απαγορεύει. Δύο ομοφυλόφιλα ζευγάρια δέχθηκαν τότε να ονομαστούν ενάγοντες και να γίνουν τα δημόσια πρόσωπα της προσπάθειας να ανατραπεί η Πρόταση 8 για να φτάσει πλέον η υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Στη συνέχεια, το δικαστήριο έκρινε ότι η Πρόταση 8 είναι αντισυνταγματική και οι υποστηρικτές της έκαναν έφεση.
Οι δικηγόροι των δύο ζευγαριών επεχείρησαν χθες να πείσουν τους εννέα δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι καλούνται να λάβουν μία απόφαση εξίσου ιστορική με εκείνη που είχαν πάρει το 1967, ακυρώνοντας τις πολιτειακές απαγορεύσεις των διαφυλετικών γάμων. Ο Τζον Ρόμπερτς, ο διορισμένος από τον Τζορτζ Μπους πρόεδρος του Δικαστηρίου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι επιχειρούν να αλλάξουν την έννοια του όρου «γάμος». Ο δικαστής Αντονι Κένεντι σχολίασε ότι ανατρέποντας την Πρόταση 8, το Ανώτατο Δικαστήριο θα εισερχόταν σε «αχαρτογράφητα ύδατα». Παράλληλα, ο ίδιος έθεσε ζήτημα «νομικής ζημίας» για τα 40.000 παιδιά που μεγαλώνουν από ομοφυλόφιλους γονείς στην Καλιφόρνια, λέγοντας ότι «θέλουν οι γονείς τους να έχουν πλήρη αναγνώριση».
Το Δικαστήριο θεωρείται κατά πλειοψηφία συντηρητικό. Η τελική του απόφαση δεν θα ανακοινωθεί πριν από τα τέλη του Ιουνίου. Το πιθανότερο, προβλέπουν αναλυτές, είναι ότι θα επιλέξει τον δρόμο της σύνεσης, μια ενδιάμεση λύση, η οποία θα αφορά μόνο την Καλιφόρνια αποφεύγοντας να νομιμοποιήσει άμεσα τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων σε όλη τη χώρα.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΑΛΛΑ...

ΣΑΡΡΗΣ: Τη Λαϊκή τη χάσαμε το 2006, που η κυπριακή τράπεζα έπεσε σε χέρια ανθρώπων, οι οποίοι αλόγιστα έκαναν δάνεια…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανδρέας Βγενόπουλος.
ΣΑΡΡΗΣ: Ακριβώς!


******


ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Σαρρής είναι προφανές ότι δεν ξέρει τί του γίνεται. Πρόεδρος τη Λαϊκής έχει διατελέσει για 6 μήνες
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Όταν φεύγετε εσείς από την Κύπρο το κυπριακό κράτος αγοράζει τη Μαρφίν και τη μετατρέπει σε Λαϊκή και επικεφαλής της Τράπεζας είναι ο κ. Σαρρής. Ο κ.Σαρρής σας κατηγορεί ευθέως ως κύριο υπεύθυνο.
ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τον κ. Σαρρή τον βρήκα ΥΠΟΙΚ επί κυβερνήσεως Παπαδόπουλου όταν πήγα στην Κύπρο. Είχαμε τότε μια μεγάλη διένεξη με την Τράπεζα Κύπρου και τον επεσκέφθην για να είναι αντικειμενικός. Μετά έφυγε από ΥΠΟΙΚ και έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου και δεν εξελέγη για μία ψήφο. Εν συνεχεία ο άνθρωπος αυτός ιδιωτεύει και κάποια στιγμή –για να δείξω τη δύναμη του κατεστημένου το αναφέρω και όχι από εκδικητικότητα- στις 13 Οκτωβρίου 2011 όταν ήταν ακόμη μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για την επίλυση του κυπριακού, συλλαμβάνεται στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Οι τουρκικές αρχές τον κατηγορούν ότι είχε ανάρμοστες σεξουαλικές σχέσεις με έναν 17χρονο Τούρκο παρουσία ενός άλλου Τούρκου. Συλλαμβάνεται και μπαίνει στη φυλακή. Ο δε κ. Σαρρής στην υπεράσπισή του είπε τα εξής: «Δηλώνω ότι δεν υπήρχε σεξ, απολάμβανα υπηρεσίες μασάζ και γι΄αυτό συνελήφθην γυμνός παρουσία κάποιου άλλου.»
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Μα, έχει αθωωθεί.
ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τί εννοείτε αθωώθηκε;
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Καταδικάστηκε ο κ. Σαρρής γι΄αυτό;
ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Έβαλε εγγύηση για να αποφυλακιστεί και δεν πήγε ποτέ να δικαστεί. Κι αυτή τη στιγμή είναι καταζητούμενος στο τουρκοκυπριακό έδαφος και σε δύο χώρες που αναγνωρίζουν το νόμο αυτό και είναι η Τουρκία και άλλη μία, η Ιορδανία …Εμένα δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλική του πράξη και ούτε έχω τίποτα εναντίον των ομοφυλοφίλων, αλλά λέω για τη δική του την υπεράσπιση. Ο άνθρωπος αυτός είχε τόση μεγάλη στήριξη από το κατεστημένο, πολιτικοί παράγοντες και media που η μόνη εφημερίδα που έγραψε ήταν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στην Ελλάδα που είχε τίτλο: Γκέυ εξπρές του μεσονυχτίου.



Με έκπληξη άκουσα τον Ανδρέα Βγενόπουλο σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ να θέτει εμμέσως το ζήτημα της αρμοδιότητας και της ακεραιότητας του ομοφυλόφιλου (φωτογράφισε τον νυν υπουργό Οικονομικών της Κύπρου). 
Για το πρώτο (την αρμοδιότητα) ο Κέυνς θα στριφογυρίζει στον τάφο του. 
Για το δεύτερο (την ηθική) ο Μέγκελε θα ένιωθε καλυμμένος. […]
Γ. Βέλτσος (tovima.gr, 27/3/2013)

27.3.13

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ 2012. ΜΙΑ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ" ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


«Η κρίση πλήττει τόσο τους πολίτες όσο και το κράτος μας, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην μετατραπεί σε υποχώρηση στο επίπεδο των δικαιωμάτων και σε μια αμφισβήτηση της κοινωνικής συνύπαρξης και του κράτους δικαίου» τόνισε η επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής Καλλιόπη Σπανού

MICHAEL LEONARD 1

Michael Leonard (Ην. Βασίλειο, 1933- )

ΟΥΓΚΑΝΤΑ. ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ


26.3.13

ΗΠΑ. ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ


ΗΠΑ. Στο Ανώτατο το θέμα του γκέι γάμου
politis-news.com, 26/3/2013
Δύο υποθέσεις σχετικά με τον γάμο των ομοφυλοφίλων θα εξετάσει σήμερα και αύριο το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει αν η απαγόρευση του γάμου των ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια – γνωστή και ως «Πρόταση 8» είναι συνταγματική.
Επιπλέον, αύριο Τετάρτη το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει την εγκυρότητα της νομοθεσίας του 1996, που υποστηρίζει ότι ο γάμος είναι η ένωση αποκλειστικά μεταξύ άνδρα και γυναίκας.
Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί στα τέλη Ιουνίου.
Παρά το χιόνι και τη βροχόπτωση δεκάδες άνθρωποι σχημάτιζαν ουρές έξω από το δικαστήριο στην Ουάσιγκτον,  προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν την εξέταση των δύο υποθέσεων.
Πάντως, όπως προκύπτει από δημοσκοπήσεις, η κοινή γνώμη σε εθνικό επίπεδο είναι υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων και των πολιτικών ενώσεων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε στα μέσα Μαρτίου, το 63% των αμερικανών τάσσεται υπέρ τόσο του γάμου όσο και της πολιτικής ένωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου

25.3.13

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ...


Γιάννης Τσαρούχης: Τσολιάς που ντύνεται

24.3.13

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

,,

Εθνικές ενδυμασίες όλου του κόσμου
Σοκολάτες ΜΕΛΟ, 1971

comicstrades.me

23.3.13

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙ


207- Στράτωνος

Εχθές καθώς πλενόταν στα λουτρά ο Διοκλής, 
απ’ τον λουτήρα σήκωσε ψηλά μια σαύρα, 
κάτι ωσάν την Αναδυομένη Αφροδίτη. 
Αυτήν εάν την έδειχνε κάποιος στον Πάρι 
στην Ίδη, εκείνον τον καιρό, σίγουρο 
απ’ τις τρεις θεές αυτήν θα προτιμούσε.

Παλατινή Ανθολογία. Στράτωνος Μούσα Παιδική (Κέδρος, 1985)
Μετάφραση: Γιώργος Ιωάννου

22.3.13

"ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ" ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΓΚΕΪ ΓΟΝΕΙΣ


Παιδίατροι διαβεβαιώνουν
«Καμία διαφορά» στα παιδιά που μεγαλώνουν με γκέι γονείς 
in.gr, 21/3/2013
Η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων θα ήταν προς το συμφέρον των παιδιών που μεγαλώνουν με γκέι γονείς, καταλήγει σε νέα έκθεσή του ο Αμερικανικός Σύλλογος Παιδιατρικής.
Η έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση Pediatrics, διαπιστώνει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς αναπτύσσονται εξίσου φυσιολογικά. Αυτό σημαίνει ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονιών, βιολογικών ή θετών, δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση και την κοινωνικοποίηση των παιδιών.
«Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά ευημερούν όταν έχουν δύο γονείς που τα αγαπούν και μπορούν να προσφέρουν ένα σωστό περιβάλλον. Δεν υπάρχουν διαφορές ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό» δήλωσε ο Δρ Μπένζαμιν Σίγκελ, καθηγητής Παιδιατρικής και Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και μέλος της συντακτικής ομάδας.
Η έκθεση βασίστηκε στις μερικές εκατοντάδες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για το θέμα, καθώς και σε γνωμοδοτήσεις ανεξάρτητων παιδοψυχιάτρων.
Μια από τις μελέτες εξέταζε 44 περιπτώσεις εφήβων τους οποίους μεγάλωναν ζευγάρια γυναικών στις ΗΠΑ σε καθεστώς «παρόμοιο με το γάμο». Η σύγκριση με 44 εφήβους που μεγάλωναν με ετεροφυλόφιλα ζευγάρια δεν εντόπισε διαφορές ως προς τα επίπεδα αυτοεκτίμησης, κατάθλιψης, άγχους και σχολικών επιδόσεων.
Μια άλλη έρευνα παρακολούθησε την υγεία παιδιών τα οποία μεγάλωναν 154 λεσβίες μητέρες -70 ζευγάρια και 14 γυναίκες που ανέλαβαν μόνες την ανατροφή των παιδιών τους. Στην ηλικία των 17 ετών, τα παιδιά αυτά παρουσίαζαν άριστες κοινωνικές και ακαδημαϊκές επιδόσεις και λιγότερες επιθετικές συμπεριφορές.
Η έκθεση επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες για τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων ανδρών, δεδομένου ότι λίγοι γκέι άνδρες στις ΗΠΑ έχουν υιοθετήσει παιδιά. Υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι τα ζευγάρια αυτά δεν παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές από τα ζευγάρια λεσβιών ως προς την ικανότητα ανατροφής παιδιών.
Η έκθεση δημοσιοποιείται την ώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επανεξετάζει πρόσφατο νόμο (DOMA) ο οποίος απαγορεύει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίζει τους γκέι γάμους.
Ο Δρ Σίγκελ της συντακτικής ομάδας διαβεβαίωσε ότι η έκθεση δεν είναι πολιτικοποιημένη και η χρονική στιγμή της δημοσίευσής της είναι συμπτωματική.

21.3.13

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ 2013




Τα χέρια

Τα χέρια δεν λένε ποτέ ψέματα, είτε σφίγγουν
άλλα ροζιασμένα, προσπαθώντας να πούνε κάτι
για τη μοναξιά τους αδέξια,
είτε χαϊδεύουν άγνωστα δάχτυλα στη σκοτεινιά,
άμαθα από τέτοια, όπως των εργατών του Αρίωνα,
πάντα θυμίζουν κάτι.
Έχουν γνωρίσει, βλέπεις, την παγωνιά του αποχαιρετισμού,
τον ιδρώτα της αστυνομικής εφόδου,
τον τρόμο του εκβιασμού,
γι’ αυτό είναι επιεική,
με το παραμικρό δακρύζουν
-κάποτε φίλησαν τις φλέβες τους.
Κι αν πάρουν μια βραδιά το περίστροφο
κι αυτό θα γίνει με μια μετρημένη χειρονομία,
ελάχιστα θεατρική, γεμάτη νοσταλγία,
όπως όταν κλείνουμε τα μάτια μας στον ήλιο
βάζοντας γαλάζια ομπρέλα την παλάμη μας,
όπως δίνουμε όρκο σ’ έναν ξένο
πως θα τον θυμόμαστε για πάντα
κι αύριο δεν μένει τίποτα:
ούτε τα χείλη, ούτε ο ιδρώτας,
ούτε καν το τηλέφωνό του που πετάξαμε…

Ανδρέας Αγγελάκης: Η μεταφυσική της μιας νύχτας (Γνώση, 1982)

20.3.13

ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ 2

Vincent Keith: White shirt

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ


Προκαλεί και πάλι με τις απόψεις του για τους ομοφυλόφιλους ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας
gr.euronews.com, 19/3/2013
Αίσθηση προκάλεσε για άλλη μία φορά με τις απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε συνέντευξη του που μεταδώθηκε από την κρατική τηλεόραση του Κρεμλίνου, ενώ δεν παράλληλα διευκρίνησε ότι δεν σκοπεύει να παραδώσει την εξουσία στους γιούς του, όπως είχε υποστηρίξει στο παρελθόν.
“ Όχι δεν σκέφτομαι με τέτοιους όρους, για να είμαι ειλικρινής. Δεν θα παραδώσω τα ηνία της χώρας σε συγγενείς μου, ούτε καν στα παιδιά μου. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα.”
Ο 58χρονος Λουκασένκο που βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας απο το 1994, επανέλαβε τις απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας, λέγοντας ότι συγχωρεί τις γυναίκες αλλά όχι τους άνδρες ομοφυλόφιλους, εξηγώντας μάλιστα την άποψη του αυτή.
“ Μπορώ να συγχωρέσω τις γυναίκες που είναι ομοφυλόφιλες. Αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω τους άνδρες.. Δεν θα το κάνω ποτέ στην ζωή μου. Γιατί; Γιατί οι γυναίκες γίνονται ομοφυλόφιλες μόνο όταν εμείς οι άνδρες τους συμπεριφερόμαστε άθλια. “
Ο Λουκασένκο είχε δεχθεί σφοδρή κριτική όταν το 2012, επετέθη φραστικά στον Γερμανό Υπουργί Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, λέγοντας “πως θα ήταν καλύτερα να είναι δικτάτορας παρά γκέι”.


16.3.13

THEOGONY PROJECT

Vincent Keith: Zeus
GianOrso: Neptune
GianOrso: Eros
Eric Nielson: Ganymede

Patrick Lentz: Atlas
Odysseus

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΑΔ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΠΑ


Η αντίδραση της gay κοινότητας της Αργεντινής στην εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου
Με ανάμεικτα συναισθήματα αισιοδοξία και σκεπτικισμού δέχθηκε η gay κοινότητα της Αργεντινής την ανάδειξη στο ανώτατο αξίωμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του αρχιεπισκόπου του Μπουένος Άιρες Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο. Σημειώνεται ότι ο Μπεργκόλιο έχει στο παρελθόν μιλήσει ανοικτά κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, χαρακτηρίζοντάς τον ως «πόλεμο στον Θεό». Οι δηλώσεις του αυτές είχαν γίνει το 2010, όταν η Αργεντινή νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Ωστόσο, έχει πει ότι «ανέχεται» την ύπαρξη των ομοφυλοφίλων.
Πολλοί, λοιπόν, εξέφρασαν την απογοήτευση τους χρησιμοποιώντας το απόλυτο ειρωνικό χάσταγκ στο twitter: #LosArgentinosDominamosElMundo, που σημαίνει «Οι Αργεντίνοι κυριεύουμε τον κόσμο».
Έτσι, για παράδειγμα, ο Esteban Paulon έγραψε: «Οι Αργεντίνοι κυριεύουμε τον κόσμο γιατί εξάγουμε ισότητα και δικαιώματα για όλους. Για τον Μπεργκόλιο ζητούμε ειλικρινά συγνώμη».
Ωστόσο, άλλοι χρήστες, επιχειρηματολόγησαν υπέρ της ύπαρξης ουσιαστικού διαλόγου για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων με την καθολική Εκκλησία. Ο Χοσέ Μαρία Ντι Μπέγιο, γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των γκέι και των λεσβιών, ο οποίος έγραψε ιστορία όταν εκείνος και ο σύντροφό του, Άλεξ Φρέιρε έγιναν το πρώτο γκέι ζευγάρι που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στη λατινική Αμερική, ανήρτησε στο Twitter τις σκέψεις του για την εκλογή του νέου Πάπα: «Έχω ανάμεικτα συναισθήματα, ένας λατινοαμερικανός Πάπας, Αργεντινός, τι τιμή, αλλά αυτός ο άντρας ήταν ο άνθρωπος που εμπόδισε τον γάμο μου στην πρωτεύουσα. Εξ αιτίας εκείνου έπρεπε να πάω μέχρι το Ushuaia για να παντρευτώ. (Ο Μπεργκόλιο) Ήταν αυτός που τον χαρακτήρισε (τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων) “πόλεμο του Θεού”. Για τώρα, ο μόνος λόγος για τον οποίο έχω να του ασκήσω κριτική είναι ότι εν τέλει είναι Αργεντινός, θα πρέπει να από την άλλη να δεχτούμε να συνδιαλεχθούμε μαζί του, εμείς τα εκατομμύρια των ομοφυλοφίλων (LGBT) αδερφών στον κόσμο χρειαζόμαστε μια εκκλησία που είναι συμμετοχική και πιο ισότιμη».
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
(zougla.gr, 16/3/2013)

ΗΠΑ. ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΌΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ


ΗΠΑ: Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων άλλαξε τη θέση του για το γάμο των ομοφυλόφιλων όταν έμαθε ότι ο γιος του είναι ομοφυλόφιλος
skai.gr, 16/3/2013
Ένας γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ, αντέστρεψε την πολιτική του θέση κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, λέγοντας ότι είναι "αλλαγή από καρδιάς" αφότου έμαθε ότι ο 21χρονος γιος του είναι ομοφυλόφιλος.
Ο γερουσιαστής Ρομπ Πόρτμαν από το Οχάιο, είχε ψηφίσει κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας καταθέτοντας τότε ότι είναι αντίθετος για θρησκευτικούς λόγους.
Αλλά όταν ο γιος του, φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Γέιλ, είπε στους γονείς του, τον Φεβρουάριο του 2011, ότι είναι ομοφυλόφιλος, ζήτησε συμβουλές από τον πάστορα της εκκλησίας του, άλλους θρησκευτικούς παράγοντες και τον πρώην αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι, ο οποίος είχε μια παρόμοια εμπειρία, όταν η κόρη του αποκάλυψε ότι ήταν λεσβία.
Η διαδικασία αυτών των συνομιλιών, τελικά οδήγησε στην απόφαση αλλαγής θέσης για τον Πόρτμαν, σχετικά με το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων. «Είχα μια αλλαγή στη καρδιά μου που προήλθε από μια προσωπική εμπειρία», είπε ο γερουσιαστής στο CNN.
Όπως δήλωσε, η ανακοίνωση του γιου του, ήρθε ως μια έκπληξη, αλλά του επέτρεψε να σκεφτεί το γάμο ομοφυλοφίλων σαν «μια νέα προοπτική »και ότι είναι πατέρας που αγαπάει το γιο του και θέλει γι' αυτόν να έχει τις ίδιες ευκαιρίες που έχουν ο αδελφός και η αδελφή του.
Ο Πόρτμαν που στις προεδρικές εκλογές ήταν βασικός υποστηρικτής του Μιτ Ρόμνεϊ, είπε ότι υποστηρίζει 100% τον γιο του, ο οποίος με τη σειρά του έγραψε την Παρασκευή στο twitter ότι είναι «ιδιαίτερα περήφανος για τον μπαμπά του».




15.3.13

ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ 1


Vincent Keith: White Shirt

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ OUTLOOK.COM ΤΗΣ MICROSOFT

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ


Νέα Ζηλανδία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για γάμους ατόμων του ίδιου φύλου

Την ψήφιση του νομοσχεδίου στήριξε σημαντικό κομμάτι των πολιτών, ενώ αρκετοί παρακολούθησαν από κοντά την διαδικασία ψηφοφορίας στη Βουλή χειροκροτώντας για τους βουλευτές που μίλησαν υπέρ των νέων ρυθμίσεων.
lawnet.gr, 14/03/2013
Νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου υπερψήφισε χθες το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας. Με πλειοψηφία 77 προς 44, οι βουλευτές ενέκριναν το νομοσχέδιο στην δεύτερη από τις συνολικά τρεις ψηφοφορίες που απαιτούνται για την οριστική υιοθέτησή του.
Την ψήφιση του νομοσχεδίου στήριξε σημαντικό κομμάτι των πολιτών, ενώ αρκετοί παρακολούθησαν από κοντά την διαδικασία ψηφοφορίας στη Βουλή χειροκροτώντας για τους βουλευτές που μίλησαν υπέρ των νέων ρυθμίσεων. Η τρίτη και τελική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί εντός των επόμενων μηνών και θα έχει μάλλον τυπικό χαρακτήρα. Οι νέες διατάξεις πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα από το ισχύον νομοθετικό καθεστώς του συγκεκριμένου κράτους που ήδη αναγνωρίζει τις πολιτικές ενώσεις ατόμων του ίδιου φύλου, καθώς πλέον επιτρέπονται και οι γάμοι μεταξύ ομοφύλων. Το νομοσχέδιο πάντως προβλέπει πως οι θρησκευτικοί λειτουργοί μπορούν να αρνούνται να συμμετέχουν σε γαμήλιες τελετές μεταξύ ομοφύλων, εφόσον αυτό προσκρούει στις θρησκευτικές τους αντιλήψεις.

14.3.13

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΑΝ ΣΥΖΥΓΟΙ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η ομοφυλοφιλία είναι μειονέκτημα, δεν είναι προς τιμήν τους να ζουν σαν σύζυγοι»

newsit.com.cy, 13/3/2013
Φωτιές ανάβουν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, για την προώθηση του σύμφωνου συμβίωσης ειδικά για ομόφυλα ζευγάρια. Ο Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ «επωνύμως» κάλεσε τους ομοφυλόφιλους στην Κύπρο να αγωνιστούν για να πολεμήσουν τα μειονεκτήματα τους.
 Με τη φράση «η εκκλησία θέλει να προλάβει αυτά τα παρατράγουδα», τοποθετήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, στην ερώτηση της δημοσιογράφου Αιμιλίας Κενεβέζου, γιατί η εκκλησία είναι κάθετα αντίθεση με την συνομολόγηση του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια;
Ο Προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας, κάλεσε τα ομοφυλόφιλα άτομα στην Κύπρο, να αγωνιστούν, για να υπερβούν τα προβλήματα και τα μειονεκτήματα τους, όπως τα χαρακτήρισε.
Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι το παρα φύσιν εύκολα μπορεί να υπερβεί, προτρέποντας τους να μην τα θέλουν όλα ρόδινα.
Ο Κύπρου Χρυσόστομος κατέληξε με την εξής διαπίστωση «Η κοινωνία μας δεν τα δέχεται αυτά, μπορεί να τα δέχονται σε άλλες χώρες στην Κύπρο δεν νομίζω ότι περιποιεί τιμή να είναι δύο ομόφυλοι και να ζουν σαν σύζυγοι, δεν το δέχεται η κοινωνία μας.