29.3.13

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ "TIME"

Διπλό εξώφυλλο για τη «νίκη» των γκέι από το «Time»
tanea.gr, 28/3/2013
Με διπλό εξώφυλλο αφιερωμένο στον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων που «έχει ήδη νικήσει» κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα το αμερικανικό περιοδικό «Time», το οποίο μάλιστα προσκάλεσε ζευγάρια του ιδίου φύλου από την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη να μοιραστούν προσωπικές τους στιγμές μπροστά στον φωτογραφικό φακό του Πίτερ Χάπακ.
Το διπλό εξώφυλλο του «Time» παίρνει ως αφορμή τη μεγάλη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το δικαίωμα των ζευγαριών ομοφυλοφίλων να παντρεύονται και τις σχετικές ακροάσεις που έγιναν την Τρίτη και την Τετάρτη στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Το περιοδικό μάλιστα, παίρνει ξεκάθαρα θέση. Γράφει ότι ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων «έχει ήδη νικήσει» και σημειώνει: «Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει ακόμη αποφασίσει, αλλά η Αμερική το έχει κάνει».

Στα εξώφυλλα εικονίζονται οι Ράσελ Χαρτ και Ερικ Λαμποντέ, που αρραβωνιάστηκαν το 2010, και οι Σάρα Κέιτ και Κρίστεν Ελις-Χέντερσον, που παντρεύτηκαν το 2011.
«Συζητήσαμε πολύ στα γραφεία μας για τα εξώφυλλα αυτής της εβδομάδας. Μερικοί δεν συμφωνούσαν γιατί έλεγαν ότι είναι υπερβολικά "φανταχτερά".  Αλλοι έλεγαν ότι είναι πολύ όμορφες εικόνες και ότι συμβολίζουν την αγάπη που βρίσκεται στο επίκεντρο της ιδέας του γάμου. Εγώ συμφωνώ με αυτήν την άποψη και ελπίζω κι εσείς το ίδιο», γράφει στο editorial του περιοδικού ο Ρικ Στένγκελ, διευθυντής σύνταξης του «Time».


Δεν υπάρχουν σχόλια: