28.3.13

ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΑΛΛΑ...

ΣΑΡΡΗΣ: Τη Λαϊκή τη χάσαμε το 2006, που η κυπριακή τράπεζα έπεσε σε χέρια ανθρώπων, οι οποίοι αλόγιστα έκαναν δάνεια…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανδρέας Βγενόπουλος.
ΣΑΡΡΗΣ: Ακριβώς!


******


ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Σαρρής είναι προφανές ότι δεν ξέρει τί του γίνεται. Πρόεδρος τη Λαϊκής έχει διατελέσει για 6 μήνες
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Όταν φεύγετε εσείς από την Κύπρο το κυπριακό κράτος αγοράζει τη Μαρφίν και τη μετατρέπει σε Λαϊκή και επικεφαλής της Τράπεζας είναι ο κ. Σαρρής. Ο κ.Σαρρής σας κατηγορεί ευθέως ως κύριο υπεύθυνο.
ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τον κ. Σαρρή τον βρήκα ΥΠΟΙΚ επί κυβερνήσεως Παπαδόπουλου όταν πήγα στην Κύπρο. Είχαμε τότε μια μεγάλη διένεξη με την Τράπεζα Κύπρου και τον επεσκέφθην για να είναι αντικειμενικός. Μετά έφυγε από ΥΠΟΙΚ και έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου και δεν εξελέγη για μία ψήφο. Εν συνεχεία ο άνθρωπος αυτός ιδιωτεύει και κάποια στιγμή –για να δείξω τη δύναμη του κατεστημένου το αναφέρω και όχι από εκδικητικότητα- στις 13 Οκτωβρίου 2011 όταν ήταν ακόμη μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για την επίλυση του κυπριακού, συλλαμβάνεται στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Οι τουρκικές αρχές τον κατηγορούν ότι είχε ανάρμοστες σεξουαλικές σχέσεις με έναν 17χρονο Τούρκο παρουσία ενός άλλου Τούρκου. Συλλαμβάνεται και μπαίνει στη φυλακή. Ο δε κ. Σαρρής στην υπεράσπισή του είπε τα εξής: «Δηλώνω ότι δεν υπήρχε σεξ, απολάμβανα υπηρεσίες μασάζ και γι΄αυτό συνελήφθην γυμνός παρουσία κάποιου άλλου.»
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Μα, έχει αθωωθεί.
ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τί εννοείτε αθωώθηκε;
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Καταδικάστηκε ο κ. Σαρρής γι΄αυτό;
ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Έβαλε εγγύηση για να αποφυλακιστεί και δεν πήγε ποτέ να δικαστεί. Κι αυτή τη στιγμή είναι καταζητούμενος στο τουρκοκυπριακό έδαφος και σε δύο χώρες που αναγνωρίζουν το νόμο αυτό και είναι η Τουρκία και άλλη μία, η Ιορδανία …Εμένα δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλική του πράξη και ούτε έχω τίποτα εναντίον των ομοφυλοφίλων, αλλά λέω για τη δική του την υπεράσπιση. Ο άνθρωπος αυτός είχε τόση μεγάλη στήριξη από το κατεστημένο, πολιτικοί παράγοντες και media που η μόνη εφημερίδα που έγραψε ήταν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στην Ελλάδα που είχε τίτλο: Γκέυ εξπρές του μεσονυχτίου.



Με έκπληξη άκουσα τον Ανδρέα Βγενόπουλο σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ να θέτει εμμέσως το ζήτημα της αρμοδιότητας και της ακεραιότητας του ομοφυλόφιλου (φωτογράφισε τον νυν υπουργό Οικονομικών της Κύπρου). 
Για το πρώτο (την αρμοδιότητα) ο Κέυνς θα στριφογυρίζει στον τάφο του. 
Για το δεύτερο (την ηθική) ο Μέγκελε θα ένιωθε καλυμμένος. […]
Γ. Βέλτσος (tovima.gr, 27/3/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια: