16.3.13

ΗΠΑ. ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΌΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ


ΗΠΑ: Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων άλλαξε τη θέση του για το γάμο των ομοφυλόφιλων όταν έμαθε ότι ο γιος του είναι ομοφυλόφιλος
skai.gr, 16/3/2013
Ένας γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ, αντέστρεψε την πολιτική του θέση κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, λέγοντας ότι είναι "αλλαγή από καρδιάς" αφότου έμαθε ότι ο 21χρονος γιος του είναι ομοφυλόφιλος.
Ο γερουσιαστής Ρομπ Πόρτμαν από το Οχάιο, είχε ψηφίσει κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας καταθέτοντας τότε ότι είναι αντίθετος για θρησκευτικούς λόγους.
Αλλά όταν ο γιος του, φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Γέιλ, είπε στους γονείς του, τον Φεβρουάριο του 2011, ότι είναι ομοφυλόφιλος, ζήτησε συμβουλές από τον πάστορα της εκκλησίας του, άλλους θρησκευτικούς παράγοντες και τον πρώην αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι, ο οποίος είχε μια παρόμοια εμπειρία, όταν η κόρη του αποκάλυψε ότι ήταν λεσβία.
Η διαδικασία αυτών των συνομιλιών, τελικά οδήγησε στην απόφαση αλλαγής θέσης για τον Πόρτμαν, σχετικά με το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων. «Είχα μια αλλαγή στη καρδιά μου που προήλθε από μια προσωπική εμπειρία», είπε ο γερουσιαστής στο CNN.
Όπως δήλωσε, η ανακοίνωση του γιου του, ήρθε ως μια έκπληξη, αλλά του επέτρεψε να σκεφτεί το γάμο ομοφυλοφίλων σαν «μια νέα προοπτική »και ότι είναι πατέρας που αγαπάει το γιο του και θέλει γι' αυτόν να έχει τις ίδιες ευκαιρίες που έχουν ο αδελφός και η αδελφή του.
Ο Πόρτμαν που στις προεδρικές εκλογές ήταν βασικός υποστηρικτής του Μιτ Ρόμνεϊ, είπε ότι υποστηρίζει 100% τον γιο του, ο οποίος με τη σειρά του έγραψε την Παρασκευή στο twitter ότι είναι «ιδιαίτερα περήφανος για τον μπαμπά του».




Δεν υπάρχουν σχόλια: