13.3.13

ΚΥΠΡΟΣ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ AIDS ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΙΟ ΕΚΠΟΡΝΕΥΟΜΕΝΟΣ



Kαταγγελία για φορέα του Aids που μεταδίδει τον ιό
Πρόκειται για ομοφυλόφιλο άνδρα ο οποίος εκπορνεύεται
kathimerini.com.cy, 12/3/2013
Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας κατήγγειλαν σήμερα στην Αστυνομία την υπόθεση φορέα του aids που εκπορνευόταν μεταδίδοντας τον ιό ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης καλώντας τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας της υγείας τους.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Υπουργός Υγείας κλήθηκε να αναφέρει κατά πόσον υπάρχει οτιδήποτε νεότερο αναφορικά με την υπόθεση με τον ομοφυλόφιλο άνδρα, ο οποίος είναι φορέας του AIDS και εκπορνεύεται μεταδίδοντας τον ιό, μετά τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί και αφού είχαμε πλέον την καταγγελία, οι λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας που χειρίζονται το θέμα των μολυσματικών νόσων έκαναν σήμερα επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία.
«Όλη την προηγούμενη εβδομάδα επικρατούσε μια φιλολογία με ερωτήματα αναφορικά με τον ορθότητα των πληροφοριών», ανέφερε
Καταλήγοντας ο  Υπουργός Υγείας προέτρεψε τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα σημειώνοντας ότι είναι άδικο να υφίστανται τόσο μεγάλη ταλαιπωρία.
****
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, το οποίο επιβεβαιώνει ο Υπουργός Υγείας, Πέτρος Πετρίδης, 26χρονος Κύπριος ομοφυλόφιλος άνδρας, εκπορνεύεται έναντι αμοιβής, μεταδίδοντας και την ασθένεια αφού ενώ γνωρίζει ότι ο ίδιος είναι φορέας εντούτοις δεν λαμβάνει προληπτικά μέτρα ούτε ενημερώνει τους πελάτες τους για το γεγονός. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο εν λόγω νεαρός έχει μακρύ κατάλογο πελατών καθώς συχνά προβαίνει στην ανάρτηση αγγελιών σε εφημερίδες γνωριμιών ότι προσφέρει υπηρεσίες έναντι αμοιβής.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω νεαρός προσφέρει τις υπηρεσίες του σε προάστιο της Λευκωσίας. ”Είναι ανησυχητικό το γεγονός διότι υπάρχει η δυνατότητα μετάδοσης του ιού του AIDS και πρέπει να είναι πληροφορημένο το κοινό για να λαμβάνει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Γίνεται μια διερεύνηση του περιστατικού με πολύ λεπτούς χειρισμούς και ισορροπίες…”, ανέφερε ο Υπουργείο Υγείας. (onlycy.com, 11/3/2013)
****
Το θέμα δημοσιοποιήθηκε όταν: «Το βράδυ της Παρασκευής, η τραβεστί είχε καυγά με ένα γείτονα, ένα κύριο γύρω στα 40. Ο καυγάς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, που η τραβεστί άρχισε να ρίχνει μπουκάλια στον γείτονα, ο οποίος σε κάποια στιγμή «την έπιασε από το λαιμό θυμωμένος», όπως είπαν από την αστυνομία μιλώντας στο Elita.cy. Μετά απ' αυτόν τον καυγά, η τραβεστί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με τραύματα στο σώμα κι εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι φορέας του AIDS.
Αυτό που ανησυχεί περισσότερο από όλα είναι το γεγονός ότι εξακολουθεί να εκδίδεται δίχως προφύλαξη, όπως αναφέρουν, έναντι του ποσού των 50 ευρώ την επίσκεψη. «Η περίπτωση είναι γνωστή», λένε άτομα του στενού του περίγυρου. «Διατηρεί το όνομα 'Β...' στην πιάτσα, δεν έχει περάσει μέσα από τη διαδικασία των ορμονών, άρα είναι άντρας που μεταμφιέζεται, έχει πολύ ψηλό ανάστημα, πολύ λεπτός, έχει μεγάλη μύτη και σημάδια στο σώμα από την ασθένεια που ήδη τον έχει καταβάλει. Διαφημίζει τακτικά στις ροζ αγγελίες και διαμένει στην περιοχή που έγινε ο καυγάς. (
gossip-tv.gr, 11/3/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια: