8.3.13

ΝΙΓΗΡΙΑ. ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ


Αποκλείουν τις ομοφυλόφιλες παίκτριες!

avgi.gr,  08/03/2013
Ο αποκλεισμός των ομοφυλοφίλων από το ποδόσφαιρο στη Νιγηρία προκάλεσε την αντίδραση της FIFA, που απέστειλε επιστολή στην οποία ζητεί εξηγήσεις για το θέμα. Βάσει των κανονισμών της FIFA απαγορεύονται οι σεξουαλικές διακρίσεις και οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις κάλεσαν τη συνομοσπονδία να υπερασπιστεί τις αρχές της.
Στην αφρικανική χώρα η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και ο επικεφαλής του γυναικείου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, Ντιλιτσούκβου Ονιεντίμα, τόνισε πως δεν θα τους επιτρέπεται να αγωνίζονται: "Οποιαδήποτε παίκτρια που έχει σχέση με ομοφυλοφιλία δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής. Καλούμε τους προέδρους να ελέγχουν τις παίκτριες. Οποιοσδήποτε παίκτριες έχουν τέτοιες σεξουαλικές προτιμήσεις δεν θα παίζουν στην εθνική ομάδα".
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση ομοφυλοφιλικών οργανώσεων (Federation of Gay Games, Τhe European Gay and Lesbian Sport Federation, Football v Homophobia and AllOut) που άσκησαν πίεση μέσω επιστολών στον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, κι αυτός με τη σειρά του ζήτησε εξηγήσεις από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νιγηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: