13.3.13

ΡΩΣΙΑ. ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΡΩΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟΙ Ή ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Ρωσία: Οι 2 στους 3 ρώσοι είναι εχθρικοί ή επιφυλακτικοί στην ομοφυλοφιλία
skai.gr, 13/3/2013
Τουλάχιστον δυο Ρώσοι στους τρεις δηλώνουν "εχθρικοί" ή "επιφυλακτικοί" απέναντι στην ομοφυλοφιλία, η οποία για την πλειοψηφία των Ρώσων, πρέπει ν΄απαγορευτεί, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του κέντρου Levada που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Εξάλλου, ο αριθμός των Ρώσων που τάσσονται υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων μειώθηκε σχεδόν κατά το ένα τρίτο σε τρία χρόνια, από 14% το 2010 σε 5% το Φεβρουάριο του 2013. 

Η ομοφυλοφιλία εθεωρείτο έγκλημα στη Ρωσία ως το 1993 και ψυχική νόσος ως το 1999.
Τέσσερις Ρώσοι στους πέντε (80%) εκτιμούν ότι τα ζευγάρια των ομοφυλοφίλων "δεν έχουν το δικαίωμα να αποκτούν παιδιά", έναντι ενός 5% που πιστεύει το αντίθετο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο σε 45 περιοχές της Ρωσίας. 

Οι μισοί εκ των ερωτηθέντων (50%) δηλώνουν "αηδιασμένοι" ή τρομαγμένοι" από τους γκέι και το 18% "επιφυλακτικοί" απέναντί τους.
Για τουλάχιστον τον έναν στους τρεις Ρώσους (34%), η ομοφυλοφιλία είναι "μια νόσος που πρέπει να θεραπευτεί", "αποτέλεσμα κακής παιδείας" (23%) ή "αποπλάνησης" (17%). 

Σχεδόν τρεις Ρώσοι στους τέσσερις (72%) δήλωσαν ότι η στάση τους απέναντι σε συγγενείς τους που θα ήσαν ομοφυλόφιλοι "θα ήταν αρνητική" ή "επιφυλακτική", ενώ το 17% δήλωσε ότι η στάση του θα ήταν "αδιάφορη".
Λιγότερο από ένας Ρώσος στους τρείς (23%) πιστεύει ότι "οι ενήλικες έχουν το δικαίωμα να έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις με αμοιβαία συναίνεση", ενώ το 60% τούς αρνείται το δικαίωμα αυτό. 

Εξάλλου, το 22% εκτιμά ότι οι ομοφυλόφιλοι θα έπρεπε να τύχουν "ιατρικής θεραπείας", το 16% πιστεύει ότι πρέπει να "απομονωθούν" και το 27% ότι πρέπει να τύχουν "ψυχολογικής ή άλλης υποστήριξης". Το 23% των Ρώσων δήλωσε ότι "πρέπει να τους αφήσουν ήσυχους". 

Συνολικά, το 87% των ερωτηθέντων είναι αντίθετο με τη διοργάνωση παρελάσεων των ομοφυλοφίλων στις μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Οι παρελάσεις που οι γκέι ακτιβιστές προσπαθούν να οργανώσουν από το 2006 απαγορεύονται από τις αρχές και όταν πραγματοποιούνται διαλύονται από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: