15.3.13

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ


Νέα Ζηλανδία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για γάμους ατόμων του ίδιου φύλου

Την ψήφιση του νομοσχεδίου στήριξε σημαντικό κομμάτι των πολιτών, ενώ αρκετοί παρακολούθησαν από κοντά την διαδικασία ψηφοφορίας στη Βουλή χειροκροτώντας για τους βουλευτές που μίλησαν υπέρ των νέων ρυθμίσεων.
lawnet.gr, 14/03/2013
Νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου υπερψήφισε χθες το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας. Με πλειοψηφία 77 προς 44, οι βουλευτές ενέκριναν το νομοσχέδιο στην δεύτερη από τις συνολικά τρεις ψηφοφορίες που απαιτούνται για την οριστική υιοθέτησή του.
Την ψήφιση του νομοσχεδίου στήριξε σημαντικό κομμάτι των πολιτών, ενώ αρκετοί παρακολούθησαν από κοντά την διαδικασία ψηφοφορίας στη Βουλή χειροκροτώντας για τους βουλευτές που μίλησαν υπέρ των νέων ρυθμίσεων. Η τρίτη και τελική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί εντός των επόμενων μηνών και θα έχει μάλλον τυπικό χαρακτήρα. Οι νέες διατάξεις πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα από το ισχύον νομοθετικό καθεστώς του συγκεκριμένου κράτους που ήδη αναγνωρίζει τις πολιτικές ενώσεις ατόμων του ίδιου φύλου, καθώς πλέον επιτρέπονται και οι γάμοι μεταξύ ομοφύλων. Το νομοσχέδιο πάντως προβλέπει πως οι θρησκευτικοί λειτουργοί μπορούν να αρνούνται να συμμετέχουν σε γαμήλιες τελετές μεταξύ ομοφύλων, εφόσον αυτό προσκρούει στις θρησκευτικές τους αντιλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: