1.6.13

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ

Απορρίφθηκε από το ΕΣΡ διαφημιστικό σποτ για το Athens Pride που θα γίνει στις 8 Ιουνίου
To Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέρριψε το αίτημα των διοργανωτών του ένατου Athens Pride να μεταδοθεί ως κοινωνικό μήνυμα η διαφήμισή του από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΕΣΡ, το σποτ «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα».
Η εκδήλωση υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων, λεσβιών και διεμφυλικών θα γίνει το Σάββατο, 8 Ιουνίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος. 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των διοργανωτών, ως αιτιολογία, εκπρόσωποι του ΕΣΡ δήλωσαν ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό επειδή περιείχε σκηνή με δύο γυναίκες να φιλιούνται.
Παράλληλα, η διεύθυνση της εταιρείας «ΣΤΑΣΥ» που διαχειρίζεται το Μετρό, δεν δέχτηκε να αναρτήσει διαφημιστικές αφίσες για την εκδήλωση. 

Να μην γίνει το Gay Pride Θεσσαλονίκης ζητά ο Ανθιμος
Αντίθετος με το προγραμματισμένο για τις 14 και 15 Ιουνίου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Gay Pride) στην Θεσσαλονίκη δηλώνει με ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, καλώντας τους Θεσσαλονικείς να κρατήσουν μακριά τα παιδιά τους από την εκδήλωση.
Ο κ. Ανθιμος ζητά από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση αυτού του «καρναβαλιού», όπως χαρακτηρίζει το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.
Ο μητροπολίτης καλεί τους γονείς να κρατήσουν μακριά τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους από αυτές τις «ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις».
Παράλληλα, συνιστά στους Θεσσαλονικείς να αποφύγουν κάθε εκδήλωση βίας και συγκρούσεων εντός της τοπικής κοινωνίας, αλλά να αντιδράσουν δηλώνοντας μόνο την κάθετη αντίρρησή τους για το γεγονός.
Τέλος, υπενθυμίζει πως πρόσφατα αντιπροσωπεία πολιτών του παρέδωσε φάκελο με 19.500 υπογραφές Θεσσαλονικέων που αντιδρούν στην παρουσία των ομοφυλοφίλων στην πόλη τους.
Φέτος, πραγματοποιείται το 2ο Φεστιβάλ Gay Pride Θεσσαλονίκης, στις 14 και 15 Ιουνίου, με κεντρικό σύνθημα: «Ελεύθερα πνεύματα, ελεύθερα σώματα». Πέρυσι, είχαν γίνει για πρώτη φορά ανάλογες εκδηλώσεις και παρέλαση σε κεντρικά σημεία της πόλης, με ομιλητή τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. 
(tanea.gr, 31//5/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια: