27.2.13

"ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ". ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ


«Γεννημένος πατέρας»: ένα ντοκιμαντέρ για ομοφυλόφιλα ζευγάρια που θέλουν να γίνουν γονείς

gr.euronews.com, 26/02/2013
Το «Naître Père» «Γεννημένος πατέρας» είναι ένα γαλλικό ντοκιμαντέρ για ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων που χρησιμοποιούν μια παρένθετη γυναίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να φέρει στη ζωή το παιδί τους.
«Έκανα αυτή την ταινία, γιατί έγινα πρόσφατα μητέρα. Έχω ένα μικρό αγόρι που είναι 4 χρονών. Συγκινήθηκα με την ιστορία του Ζερόμ και του Φρανσουά, δύο ανδρών που είχαν τόση έντονη επιθυμία να κάνουν μωρό και σκέφτηκα πώς θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Πώς αισθανόταν η παρένθετη μητέρα; Πώς οργάνωσαν όλη την ιστορία; Το δίκτυο των ανθρωπίνων δεσμών σ’ αυτή την περιπέτεια με γοήτευσε. Και ήθελα πραγματικά να καταγράψω αυτή την ιστορία που ήταν κυριολεκτικά απίστευτη. Πολύ μοντέρνα αλλά ταυτόχρονα τόσο διαχρονική» παραδέχεται η σκηνοθέτιδα της ταινίας Ντελφίν Λανζόν και συνεχίζει: «Νομίζω ότι υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που αισθάνονται καλά με αυτό το θέμα, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι αντίθετη με κάτι τέτοιο. Ειδικά ο Ζερόμ και ο Φρανσουά, οι άνθρωποι που θα δουν την ταινία, θα σας πουν ότι τα χρήματα που δίνονται στην παρένθετη μητέρα είναι μόνο αποζημίωση για τους μήνες που δεν μπορεί να πάει στη δουλειά της.Δεν μπορείτε να εκτιμήσετε το δώρο που αυτές οι γυναίκες δίνουν. Προσφέρουν ζωή».
Η παρένθετη μητρότητα είναι παράνομη στη Γαλλία. Τα ζευγάρια, τόσο τα ετεροφυλόφιλα, όσο και τα ομοφυλόφιλα ταξιδεύουν σε χώρες όπως για παράδειγμα οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η διαδικασία της παρένθετης μητρότητας είναι νόμιμη.
Ενώ το γαλλικό κοινοβούλιο πέρασε πρόσφατα μια νομοθεσία για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, η τεχνητή γονιμοποίηση και η παρένθετη μητρότητα παραμένουν μέχρι σήμερα παράνομες.
Το ντοκιμαντέρ «Γεννημένος Πατέρας» παίζεται σε αρκετούς κινηματογράφους ευρωπαϊκών χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: