5.2.13

Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ


Μετά τη Γαλλία και η Βρετανία
Η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων ψηφίζει για τους γάμους ομοφυλοφίλων
tanea.gr, 5/2/2013
Μετά τη γαλλική Εθνοσυνέλευση που αναγνώρισε σε ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα στον γάμο, και η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων αποφασίζει για το θέμα. 
Η υπουργός Πολιτισμού, Μαρία Μίλερ, κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι όλα τα ζευγάρια που μπαίνουν σε μια διά βίου δέσμευση, θα πρέπει να μπορούν να την αποκαλέσουν γάμο.
Οι βουλευτές ψηφίζουν επί του θέματος το βράδυ της Τρίτης.
Η Μαρία Μίλερ επέμενε ότι το νομοσχέδιο θα προστατεύει τις θρησκευτικές ελευθερίες και δεν θα περιθωριοποιεί όσους πιστεύουν ότι ένας γάμος «πρέπει να συνάπτεται μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας».
Το νομοσχέδιο θα επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια στην Αγγλία και την Ουαλία να παντρεύονται με πολιτικό και θρησκευτικό γάμο, όπου οι θρησκευτικές αρχές το επιτρέπουν.
Αρκετοί βουλευτές των Τόρις σκοπεύουν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ ο βουλευτής Σερ Ρότζερ Γκέιλ δεν δίστασε να το χαρακτηρίσει «οργουελικό».
«Ο γάμος είναι μία ένωση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, ιστορικά έτσι ήταν, έτσι παραμένει. Η απόφαση οποιασδήποτε κυβέρνησης ή πολιτικής επιρροής να έρθει και να προσπαθήσει να αλλάξει το λεξικό ανήκει στο σύμπαν της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, είναι σχεδόν οργουελική. Δεν πρόκειται να το δεχτώ» είπε.
Από την πλευρά της, η Μαρία Μίλερ, τόνισε: «Αυτό που μας προσφέρει ο γάμος είναι ένας παντοτινός σύντροφος, με τον οποίο μοιραζόμαστε το ταξίδι μας. Μία τρυφερή σταθερή σχέση που μας δίνει δύναμη και μία αμοιβαία στήριξη για όλη τη ζωή μας».
 «Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αγκαλιάσουν περισσότερα ζευγάρια. Το βάθος του συναισθήματος, η αγάπη και η δέσμευση δεν διαφέρουν ανάμεσα στα ομόφυλα και τα ετερόφυλα ζευγάρια» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: