1.2.13

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

gr.euronews.com, 31/1/2013
Η Ρωσία δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την βασική ευθύνη φέρει ο Βλαμιντμίρ Πούτιν. Αυτό υποστηρίζει η οργάνωση «Human Right Watch» στην έτησια έκθεση της.
Σύμφωνα με τo παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Ρώσος πρόεδρος προσπαθεί να πνίξει κάθε φωνή αντίστασης στην πολιτική του. Η οργάνωση επικαλείται μια σειρά νόμων, όπως η διάταξη που επιβάλει υψηλα πρόστιμα σε όσους συμμετέχουν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
«Την τελευταία δεκαετία οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν, να δυσφημίσουν και να βάλουν στο περιθώριο τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης. Προσπαθούν να κλείσουν το στόμα των ακτιβιστών και των πολιτών που διαμαρτύρονται στους δρόμους. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη» υποστηρίζει η Ρέϊτσελ Ντένβερ, υπεύθυνη της «Human Right Watch» σε Ευρώπη και κεντρική Ασία.
Η διασπασμένη αντιπολίτευση μοιάζει να βρίσκει τον βηματισμό της και να ακολουθεί κοινή γραμμή εναντίον του Πουτιν, οργανώνοντας μεγάλες διαδηλώσεις.
Την ανησυχία της δύσης όμως προκαλεί και ο νόμος που ενέκρινε η κάτω βούλη κατά της γκέι προπαγάνδας, δηλάδη κατά της προωθήσης της ομοφυλοφιλίας.
Πριν απο λίγες ημέρες, χιλάδες ομοφυλόφιλοι διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους της Μόσχας, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: