19.10.12

Η ΕΑ ΚΑΙ Η ZYNGA ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ VIDEO GAMES

H ΕΑ και Zynga για την ισότητα στα video games 
Γεράσιμος Καββαδάς (katerinisocial.gr, 19-10-2012) 
Η EA μαζί με την Zynga συζήτησαν σε συνέντευξή τους το θέμα της αντιμετώπισης των ομοφυλόφιλων στα video games, ειδικά μετά από τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί στης Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και το περίφημο νομοσχέδιο «Προστασίας του Γάμου». Το Defense of Marriage Act, όπως λέγεται, σκοπεύει νομικά να θεσπίσει τον όρο «γάμος» έτσι ώστε να χρησιμοποιείται μόνο μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Αρκετές εταιρίες έχουν ήδη ταχθεί υπέρ ή κατά του, αλλά η ΕΑ εμφανίζεται απογοητευμένη με το τι μπορεί να επιφέρει ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Η υπεύθυνη του τομέα της παγκόσμιας διαφορετικότητας και ένταξης, Ginger Maseda, δήλωσε «Δεν υπάρχει κάποιο θέμα που να έχει τεθεί από τους επενδυτές, σχετικό με την υποστήριξη της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, ή με την ύπαρξη ομοφυλόφιλων χαρακτήρων στους τίτλους μας». 
 Η εταιρία, πρόσφατα γιόρτασε τον Pride Month, δίνοντας την δυνατότητα για δημιουργία gay χαρακτήρων στο Star Wars: The Old Republic. Δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να αγνοηθεί, καθώς και η Maseda δήλωσε «μέρος της ένταξης στην κοινωνίας είναι να έχουν όλοι το δικαίωμα να ακουστούν. Όποια και αν είναι η δικιά μας άποψη, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας και την άποψη των καταναλωτών».Ο γενικός σύμβουλος της Zynga, Reggie Davis, στήριξε την ΕΑ στην άποψή της δηλώνοντας, «Υπάρχουν παιδιά 13, 14 και 15 χρονών που αυτοκτονούν σε όλη την χώρα, διότι η κοινωνία δεν τους αποδέχεται. Εμείς λέμε την άποψή μας δημόσια. Από εκεί και πέρα, ο κάθε επενδυτής έχει την επιλογή να στηρίξει την εταιρία ή όχι. Όσο είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις μας σαν εταιρία, τότε και ο καθένας μπορεί να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση από οποιονδήποτε που θέλει να επενδύσει στην εταιρία».

1 σχόλιο:

Ξενικός είπε...

Βαρυσήμαντη η λέξη "γάμος" κι αν κάποιοι επιμένουν σε λεξιλογικές αποκλειστικότητες (κι αν είναι και κοινωνική πλειοψηφία), δεν νομίζω ότι πρέπει να στεκόμαστε στη λέξη. Μία είναι η ουσία: η ΣΥΜΒΙΩΣΗ γίνεται δεκτή ή όχι; Μάχη χαρακωμάτων για μια λέξη δεν οδηγεί πουθενά...
Ξενικός