24.10.12

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ QUEERΙΕΣ;

ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ
Μια γυναίκα μόνη σε ένα καινούριο σπίτι αναπολεί τα είκοσι χρόνια γάμου της. Ψάχνει να βρει τι έφταιξε. Αν ο γάμος είναι ένα ταξίδι με μια βαρκούλα, η Ελένη νοιώθει σα να έπεσε μόλις στη θάλασσα. Οι αναμνήσεις της είναι οι μόνες σανίδες σωτηρίας απ' όπου μπορεί να πιαστεί. Αλλες φορές, όμως, είναι βαρίδια που την τραβάνε στο βυθό. Η αλήθεια ποτέ δεν είναι μία. Γιατί αυτά τα είκοσι χρόνια μοιάζουν χαμένα; Οι απαντήσεις είναι πολλές και καμμία. Μέσα από κωμικές καταστάσεις, ο συγγραφέας προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει την ψυχολογική κατάσταση μιας γυναίκας που βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ηλικιακό, αλλά και συναισθηματικό. Είναι χάλια! Ομως, ποιος πραγματικά ευθύνεται για αυτό; Αραγε υπάρχει απάντηση; Ενας ρόλος πρόκληση για έναν άντρα ηθοποιό
Σκηνοθεσία - Κείμενο: Ντίνος Σπυρόπουλος. 
Ερμηνεία:Κώστας Ζέκος. Σκηνικά: Κοσμάς Πανωρίδης. Κοστούμια:Κοσμάς Πανωρίδης, Σύλια Δεμίρη. 
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης.
Φωτογραφίες: Νεκτάριος Κάρολος Παπαζαχαρίας
ΕΞ ΑΡΧΗΣ
Εμμανουήλ Μπενάκη & Δερβενίων 46, Κέντρο
210-3822661
Δευτέρα 21.00, Κυριακή 18.15
10 - 15 ευρώ


Ο Μονόλογος ενός ομοφυλόφιλου άνδρα
Το Θέατρο Ειλισσός φιλοξενεί την παράσταση «Ο μονόλογος ενός ομοφυλόφιλου άνδρα», από μία γυναίκα.
Η Φαίδρα Σούτου, έρχεται αντιμέτωπη με έναν πολύ δύσκολο ρόλο. Ενσαρκώνει ένα σύγχρονο άνθρωπο εγκλωβισμένο ανάμεσα σε αποφάσεις, στιγμές, όνειρα και αναμνήσεις που μεσολαβούν μέχρι να βρει το θάρρος να ζήσει αληθινά. Έναν άντρα, που ενώ έχει δεχτεί τη διαφορετικότητά του, δεν έχει το θάρρος να κάνει το «επόμενο βήμα».
Το κείμενο, δυνατό και ζωντανό, ζωντανεύει στη σκηνή δίνοντας τον απαραίτητο ρυθμό στην παράσταση. Ευτυχώς δεν πρόκειται για ένα «μανιφέστο» ενός ομοφυλόφιλου άντρα αλλά αφορά το θάρρος που πρέπει να βρει και να ζήσει αληθινά.  Η θηλυκή πλευρά του, που αφουγκράζεται την ψυχή του,  συγκρούεται με την αρσενική, που υποτάσσεται στην καθημερινότητα, για να βρει το δρόμο ώστε να ακολουθήσει τις προσταγές της με οποιοδήποτε κόστος.
 Παίζουν: Φαίδρα Σούτου,
3D Animation: Αιμιλία Κατσικερού
Σκηνικά: Φραντζέσκα Παπανίκα
Φωτισμός:Βασίλης Κρητικός.
Ημέρες παραστάσεων: Κυριακή 8.00 μ.μ., Δευτέρα 9.15 μ.μ.
Χώρος: Ειλισσός, Αγλαονίκης 3 & Βουλιαγμένης 40, 117 43 Αθήνα, τηλ. 210 9214248

Δεν υπάρχουν σχόλια: