5.10.12

ΣΕΡΒΙΑ. PRIDE "ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ" ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 
Σερβία: Gay Pride «κεκλεισμένων των θυρών» μετά τις αντιδράσεις 
imerisia.gr
Σε κλειστό χώρο θα διεξαχθεί η πορεία ομοφυλοφίλων, το Σάββατο, στο Βελιγράδι, μετά την απαγόρευση διεξαγωγής της σε ανοιχτό χώρο για λόγους ασφαλείας. 
Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές της Pride Parade, η παρέλαση θα διεξαχθεί το Σάββατο, στις 10 το πρωί, στο Media Center της σερβικής πρωτεύουσας. 
Οι διοργανωτές, σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου, ανακοίνωσαν, επίσης, ότι θα αποταθούν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη διεξαγωγή της παρέλασης σε ανοιχτό χώρο, όπως είχε ζητηθεί αρχικά. 
Ο Γκόραν Μίλετιτς, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, δήλωσε ότι «η παρέλαση δεν είναι ένα τσίρκο που θα εξαφανιστεί από την πόλη» και πρόσθεσε ότι τα μέλη της ομοφυλοφιλικής κοινότητας «θα είναι παρόντα και τα επόμενα χρόνια». «Οι αρχές έκαναν λάθος εάν νόμιζαν ότι θα κουραζόμασταν και θα εγκαταλείπαμε» τόνισε.Ο κ. Μίλετιτς υπενθύμισε ακόμη ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο κήρυξε αντισυνταγματική την απόφαση μη διεξαγωγής της Pride Parade το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: