18.10.12

ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΙΑΓΚΡΑ ΠΟΛΛΟΙ 30ΑΡΗΔΕΣ

Εθισμένοι στο βιάγκρα πολλοί 30άρηδες 
ygeia.tanea.gr 
Τριαντάρης, ακμαιότατος, δίχως οργανικό πρόβλημα και βιάγκρα, γίνεται? Μη βιαστείτε να απαντήσετε «όχι». Βρετανοί ειδικοί αποκαλύπτουν πως ολοένα περισσότεροι νεαροί άντρες βασίζονται σ’ αυτό για να έχουν καλές σεξουαλικές επαφές, τρέμοντας ότι χωρίς την βοήθειά του δεν θα τα καταφέρουν. 
Οι περισσότεροι παραδέχονται πως στράφηκαν πριν από χρόνια στο «θαυματουργό» μπλε χαπάκι, επειδή τους «έπνιγε» το άγχος της απόδοσης στο σεξ. Σήμερα, όμως, το άγχος τους τροφοδοτείται από άλλους, συχνά απρόσμενους παράγοντες, και πλέον δηλώνουν ψυχολογικά εξαρτημένοι απ’ το φάρμακο. 
Όπως λέει στην εφημερίδα «Daily Mail» ο κ. Ρέιμοντ Φράνσις, ψυχοθεραπευτής-σεξολόγος και διευθυντής του Κέντρου Συμβουλευτικής Apex Practice, στο Λονδίνο, κάθε μήνα απευθύνονται στο κέντρο τουλάχιστον 15 άνδρες οι οποίοι αισθάνονται εξαρτημένοι από το βιάγκρα. Η μέση ηλικία τους είναι τα 32 χρόνια, αλλά ο νεώτερος είναι 27. 
 «Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μικρό μόνο ποσοστό των πασχόντων», επισημαίνει ο κ. Φράνσις. «Οι άντρες αυτοί δεν έχουν κάποιο σωματικό πρόβλημα που δυσχεραίνει τη στύση τους. Αντιθέτως νιώθουν πως χρειάζονται το φάρμακο επειδή έχουν μεγάλες προσδοκίες από τον εαυτό τους». Μαζί του συμφωνεί η κλινική ψυχολόγος δρ Τζάνις Χίλερ, διευθύντρια της ομάδας Ψυχολογικών Υπηρεσιών Σεξουαλικής Υγείας του Νοσοκομείου Goodmayes, στο Έσσεξ. «Τα τελευταία έξι χρόνια, ο αριθμός των νεαρών ανδρών που φτάνουν σε εμάς με εξάρτηση στο βιάγκρα, αυξάνεται διαρκώς», λέει. «Οι περισσότεροι είναι τριαντάρηδες, αλλά βλέπουμε και πολύ νεώτερους - ένας από τους ασθενείς μας ήταν μόλις 22 ετών». 
Οι δύο ειδικοί αποδίδουν το όλο πρόβλημα στην σεξουαλικοποίηση της κοινωνίας μας και τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες που δημιουργεί το Ίντερνετ, κάνοντας το κανονικό σεξ να μοιάζει βαρετό. «Όταν ένας νεαρός άντρας εκτεθεί σε πολύ διαδικτυακό πορνό, η πορνογραφική εικόνα καθίσταται το κύριο σεξουαλικό ερέθισμα γι’ αυτόν. Η αντιμετάθεση αυτή μπορεί να είναι καταστροφική για την σεξουαλική του ζωή, διότι την ώρα του σεξ στο μυαλό του έχει τις εικόνες του Ίντερνετ και όχι αυτό που στ’ αλήθεια κάνει – και κάποια στιγμή δεν θα αποδίδει στο αληθινό σεξ». 
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το 70% των ανδρών ηλικίας 18 έως 34 ετών που έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, βλέπουν πορνογραφικό υλικό τουλάχιστον μία φορά το μήνα. 
Ωστόσο, το να παίρνουν φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία άνδρες καθ’ όλα υγιείς και μάλιστα δίχως να έχουν συμβουλευτεί πρώτα έναν γιατρό, δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Πόσο μάλλον που πολλοί από αυτούς, όπως διαπιστώνουν οι ειδικοί, παίρνουν καθημερινά πολλά δισκία, αναλόγως με το πόσες φορές θα κάνουν σεξ, συνήθως υπερβαίνοντας την μέγιστη επιτρεπόμενη δοσολογία των 100 mg. 
«Το βιάγκρα και τα άλλα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία είναι εξαιρετικά χρήσιμα όταν λαμβάνεται από άνδρες που πραγματικά τα χρειάζονται και στη σωστή δόση», επισημαίνει η δρ Χίλερ. «Δεν είναι αφροδισιακά, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα σε όσους τα παίρνουν δίχως ιατρικό λόγο και βεβαίως η υπερδοσολογία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: