15.10.12

ΕΓΙΝΑ "ΓΚΕΪ" ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ

«Έγινα ''γκέι'' για ένα χρόνο» 
newsnow.gr, 14-10-2012 
Πριν από ένα χρόνο ο Τίμοθι Κούρεκ συγκέντρωσε γύρω το τα μέλη της οικογένειάς του και τους αποκάλυψε ότι ήταν γκέι. Το ανακοίνωσε και στους φίλους και τις φίλες του και το έγραψε στο Facebook. Εξήγησε ότι του ήταν πολύ δύσκολο να το κρύβει και ότι έπρεπε επιτέλους να μάθουν όλοι την αλήθεια. Μόνο που η αλήθεια ήταν ότι ο Τίμοθι ήταν και παραμενει απολύτως στρέιτ! 
Ο νεαρός Αμερικανός, ο οποίος δηλώνει και πιστός Χριστιανός, αποφάσισε να περάσει έναν ολόκληρο χρόνο ως ομοφυλόφιλος για να δει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γκέι και οι λεσβίες. 
Το κίνητρο του έδωσε μία φίλη του, ομοφυλόφιλη, η οποία διαμαρτυρόταν συνεχώς για τις διακρίσεις που ήταν αναγκασμένη να υφίσταται, λόγω των ερωτικών επιλογών της. 
Ο Τίμοθι είχε στήσει τόσο καλά το σχέδιο, ώστε παρουσίασε ακόμη και τον «φίλο» του: έναν πραγματικό γκέι, ο οποίος τον «προστάτευε» από το φλερτ άλλων ανδρών. 
Οι επιπτώσεις για τον Τίμοθι ήταν συγκλονιστικές. Οι περισσότεροι φίλοι του έπαψαν να του μιλούν, και οι γονείς του ένιωσαν βαθιά απογοήτευση. Η ίδια του η μητέρα έφθασε στο σημείο να του πει ότι θα προτιμούσε να μάθαινε ότι ήταν βαριά άρρωστη, παρά να έχει έναν γκέι γιο. 
Ο Τίμοθι κατέγραψε την εμπειρία του σε ένα βιβλίο, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν σε κέντρα άστεγων ομοφυλόφιλων. Όπως λέει σήμερα, «είναι απίστευτο το βάρος που σηκώνουν αυτοί οι άνθρωποι. Και, ξέρετε, εκείνοι δεν μπορούν να πουν, ''εντάξει, σε έξι μήνες θα γίνω και πάλι ο εαυτός μου'', όπως έκανα εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: