1.10.12

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η "ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ" ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Καλιφόρνια: Απαγόρεψε τη «θεραπεία της ομοφυλοφιλίας» στους ανήλικους 
tanea.gr, 1/10/2012 
Η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που απαγορεύει, με εντολή του κυβερνήτη της, την απόπειρα θεραπείας της ομοφυλοφιλίας στους ανήλικους. 
 Ο Τζέρι Μπράουν, κυβερνήτης της Καλιφόρνια, χαρακτήρισε «μη επιστημονικές αυτές τις "θεραπείες" που οδηγούν νέους ανθρώπους στην κατάθλιψη και την αυτοκτονία ... Αυτές οι πρακτικές δεν έχουν καμία επιστημονική ή ιατρική βάση και θα πρέπει πλέον να υποβιβαστούν στο επίπεδο των σκουπιδιών του τσαρλατανισμού». 
Ο εισηγητής του νόμου γερουσιαστής Τεντ Λιου δήλωσε πως ότι «κανείς δεν πρέπει να αδιαφορεί όταν παιδιά κακοποιούνται ψυχολογικά, ενώ όποιος πιέζει ένα παιδί να αλλάξει την σεξουαλική του κατεύθυνση πρέπει να καταλάβει ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό». 
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρότησαν την απόφαση, τονίζοντας ότι στο εξής αυτές οι βάρβαρες πρακτικές, που καταδικάζονται από την επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως, δεν θα μπορούν να εφαρμόζονται με τη συμμετοχή γιατρών που έχουν κρατική άδεια άσκησης επαγγέλματος. 
Δεν έλειψαν βέβαια και οι αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικάνους, οι βουλευτές των οποίων χαρακτήρισαν το νόμο παραβίαση του δικαιώματος των γονέων για το πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Παράλληλα, συντηρητικές ΜΚΟ προανήγγειλαν αγωγές επί τη βάση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, όπως η ελευθερία λόγου των «θεραπευτών» και η δυνατότητα των γονέων να έχουν πρόσβαση στις σχετικές «πληροφορίες». Ο πρόεδρος της Ενωσης Ερευνας και Θεραπείας της Ομοφυλοφιλίας Κρίστοφερ Ρόζικ μάλιστα υποστήριξε ότι οι συντάκτες και υποστηρικτές του νόμου αυτού αδιαφορούν για το δικαίωμα επιλογής των πολιτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: