5.10.12

ΤΟ "ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ" ΣΕ ΝΕΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


«ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ»
του  Φίλιπ Ρίντλεϊ
Εναρξη παραστάσεων Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012  ώρα 9 μ.μ.
Παραστάσεις: κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 9.00΄ μ.μ.
στο θέατρο ELIART, Κων/πόλεως 127 Βοτανικός

Στο Θέατρο ELIART, θα ανεβεί εφέτος απο την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, το έργο «Αίμα στο Χιόνι» του βρετανού συγγραφέα Philip Ridley, με πρωταγωνιστές την Δήμητρα Νομικού και τον Κώστα Ζέκο.
Το “Αίμα στο Χιόνι” είναι η ελληνική μεταφορά του θεατρικού “Vincent River” που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 2000.
Το έργο ξετυλίγεται σε κάποιες υποβαθμισμένες περιοχές του ανατολικού Λονδίνου, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα έργα του βρετανού συγγραφέα Philip Ridley και μέσα απο σκληρή ματιά θέτει  πολλά προβλήματα της σύγχρονης εποχής, καθώς τολμά να θίξει ευαίσθητα κοινωνικά θέματα όπως αυτό της ομοφυλοφιλίας και της ομοφοβίας
Την μετάφραση του έργου υπογράφει ο Αντώνης Γαλέος, ο Γιώργος Φρατζεσκάκης σκηνοθετεί και επιμελείται την μουσική, για τα σκηνικά και κοστούμια φροντίζει η Καλλιόπη Ζαφειροπούλου και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Ελένη Βουτυρά
Το έργο «Αίμα στο Χιόνι» είναι μια παραγωγή  της ΘΕΑΣΙΣ Α.Μ.Κ.Ε. που θα μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε, μέσα απο συνεχείς εσωτερικές αναζητήσεις που καθορίζονται απο διάφορους για τον κάθε άνθρωπο παράγοντα.
Λίγα λόγια για το έργο:
Έγκλημα. Έγκλημα στο χιόνι. Απεχθές έγκλημα και ανεξιχνίαστο. Άγριο έγκλημα. Απ αυτά που γίνονται καθημερινά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και πρώτο θέμα στις ειδήσεις στην τηλεόραση. Θύμα ένας νεαρός καλλιτέχνης. Βρέθηκε σφαγμένος κάτω από άγνωστες συνθήκες στην τουαλέτα ενός εγκαταλειμμένου σταθμού. Ήταν μόνος. Ήταν όμορφος. Ήταν το μοναχοπαίδι μιας μάνας που ένα χρόνο μετά τον θάνατο του γιού της, σπάει τη σιωπή της και αποφασίζει να συναντήσει ένα νεαρό άντρα, τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας. Η παράσταση, γίνεται αναπαράσταση εκείνης της μοιραίας νύχτας αλλά και ψυχολογική αρένα μιας σκληρής διαπροσωπικής πάλης μεταξύ των δύο. Της μάνας και του νεαρού μάρτυρα.


Οι παραστάσεις θα παίζονται κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 9.00΄ μ.μ. 
Ώρα έναρξης:  9 μ.μ.
Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Είσοδος: 15 ευρώ (φοιτητικό 10 ευρώ)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3477677
Για ανέργους, πολύτεκνους, συνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, νέους κάτω των 18 ετών, με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών, ισχύει η προσφορά 15 euro τα δύο άτομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: