24.10.12

Η ΣΤΕΪΣΙ ΣΙΚΟΡΑ "ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ"



Η Στέισι Σικόρα αποκαλύπτει πως είναι γκέι 
Μαίρη Σαμιώτου (greekvolley.com, 24/10/2012)
Η Στέισι Σικόρα από τους πιο γνωστές αθλήτριες των ΗΠΑ φαίνεται πως άλλαξε σελίδα στη ζωή της καθώς παραδέχτηκε πως είναι ομοφυλόφιλη.
Είναι πολύ δύσκολο να παραδεχτεί ακόμα και στις μέρες ένας αθλητής τη διαφορετικότητά του αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Στέισι να το κάνει. Το τετ-α-τετ με το θάνατο, ο χρόνος που ακολούθησε, το θάρρος και η υπομονή που χρειάστηκε για να επιστρέψει όπως πριν όχι μόνο στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και στη ζωή, την έκαναν πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη να ζήσει την κάθε στιγμή.
Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Ιταλικό περιοδικό pallavoliamo.it, η Στέισι έδωσε μαθήματα θάρρους, τονίζοντας το γεγονός ότι αυτό που την άλλαξε σαν άνθρωπο ήταν το περσινό της αυτοκινητικό ατύχημα στη Βραζιλία.
Η Σικόρα τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν το πούλμαν της ομάδας της, Βόλεϊ Φουτούρο αναποδογύρισε στις 12 Απριλίου 2011, όταν πήγαινε την ομάδα για να παίξει στα ημιτελικά της Βραζιλιάνικης Σούπερ Λίγκας.
«Δε θυμάμαι πολλά, αλλά μετά το ατύχημα όλα άλλαξαν. Στην αρχή ήμουν σίγουρη πως θα επιστρέψω σωματικά και ψυχολογικά σύντομα, αλλά περνούσε ο καιρός και δε μπορούσα να συνέλθω: είχα άγχος και ανυπομονούσα να γίνω καλά κι έτσι ανησυχούσα ακόμα περισσότερο και ήμουν μπλοκαρισμένη.
Τελικά, λίγο - λίγο, βρήκα ένα τρόπο να ηρεμήσω, να σκεφτώ για τη ζωή μου και τελικά να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου: τώρα, θέλω να ζήσω τη ζωή μου στο μάξιμουμ κάθε μέρα!
Κάποτε ανησυχούσα για ανόητα πράγματα όπως το τι να φάω και να πιώ πριν την προπόνηση, ή ότι ήμουν πολύ κουρασμένη για να τα δώσω όλα στο γήπεδο. Όχι πια. Το βόλεϊ ήταν πάντα κάτι σταθερό στη ζωή μου και έτσι θέλω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε προπόνηση, αλλά εκτός γηπέδου δε μπορώ να ξεχνώ να ζω: δε θέλω να σπαταλώ το χρόνο μου επειδή η ζωή μου έδειξε ήδη ότι μπορεί να συμβεί οτιδήποτε.»
Η Στέισι φαίνεται πως πλέον γνωρίζει καλά τον εαυτό της.
«Δε κρύβομαι πια. Σταμάτησα πια να φοράω μάσκα μόνο επειδή είμαι μια δυνατή αθλήτρια που πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες. Έχω και καλή πλευρά και αδύναμη και όπως δε κρύβομαι στο γήπεδο, δεν κρύβομαι πλέον ούτε στην αγάπη. Έχω κοπέλα και είμαι ευτυχισμένη μαζί της τώρα.
Λυπάμαι αν κάποιος έχει πρόβλημα με αυτό και δεν δέχεται την ομοφυλοφιλία μου, αλλά είναι ευτυχισμένη κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Πριν το ατύχημα είχα κι άλλες σχέσεις, αλλά στο παρελθόν τις έκρυβα. Είναι η πρώτη φορά αυτή που το λέω ανοικτά. Έχω κοπέλα αλλά αυτό δε με εμποδίζει από το να είμαι καλή αθλήτρια ή καλό άτομο.»
Για την Στέισι άλλαξαν πολλά ακόμα και η σχέση της με τους γονείς της.
«Ζω μακριά από το σπίτι μου από το 1998: ήμουν συχνά μόνη και δεν έπαιρνα καθόλου τηλέφωνο τους γονείς μου. Τώρα τελικά έχω κάποια να μοιραστώ μαζί της τη ζωή μου και κάθε βράδυ ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι να μείνω μαζί της. Τώρα που η Σιβόν είναι εδώ μαζί μου, άρχισα επίσης να τηλεφωνώ τους γονείς μου κάθε μέρα. Απλά, ζω τη ζωή μου στο έπακρο κι αν πεθάνω σήμερα, τουλάχιστον θα έχω κάνει ό,τι μου αρέσει κι ό,τι με κάνει ευτυχισμένη.
Πάντα σκέφτομαι πως όταν πεθάνω θα είμαι μόνη και τώρα θέλω να εκμεταλλευτώ την κάθε στιγμή με τους ανθρώπους που αγαπάω.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: