13.6.10

ΣΠΡΕΪ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗΣ


Σπρέι υπόσχεται σεξ διαρκείας
Θεραπεία για την πρόωρη εκσπερμάτιση
To Bήμα, 3/6/2010
Ενα νέο σπρέι υπόσχεται να χαρίσει 5,5 φορές μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ, σύμφωνα με επιστήμονες της αμερικανικής εταιρείας Ρlethora που το ανέπτυξαν. Το επίτευγμα αναμένεται ότι θα βοηθήσει το 30% των ανδρών οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης.
Σήμερα δεν υπάρχουν εγκεκριμένες συνταγογραφούμενες θεραπείες για την πρόωρη εκσπερμάτιση, ωστόσο οι ειδικοί της εταιρείας πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση για να βοηθήσουν πολλούς άνδρες. Το σπρέι απευαισθητοποίησης που ανέπτυξαν και το οποίο έχει την κωδική ονομασία ΡSD502 αποτελεί συνδυασμό δύο γνωστών φαρμάκων, της λιδοκαΐνης και της πριλοκαΐνης.
Η θεραπεία «ψεκάστηκε» στην επίμαχη περιοχή ορισμένων ανδρών πέντε λεπτά πριν από τη σεξουαλική επαφή, ενώ μια άλλη ομάδα ανδρών έλαβε εικονική θεραπεία. Οπως προέκυψε, οι άνδρες στους οποίους είχε εφαρμοστεί το σπρέι εμφάνισαν μεγαλύτερη διάρκεια στη σεξουαλική επαφή και δήλωσαν γενικότερα μεγαλύτερη ικανοποίηση.
Η δρ Ιρα Σάρλιπ , καθηγήτρια Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας που διεξήγαγε δοκιμές του σπρέι, ανέφερε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ουρολογικής Ενωσης στο Σαν Φρανσίσκο ότι «τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι εντυπωσιακά και δείχνουν ότι μιλάμε για ορόσημο στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: