7.6.10

ATHENS PRIDE 2010


το 2008 το άκουσα για πρώτη φορά.
το 2009 σκεφτόμουν να πάω.
το 2010 κατέβηκα στο κέντρο με σκοπό να πάω.
ντύθηκα μάλιστα και σαν ποντίκι (σε γκρι και πράσινο σκούρο), για να μη δίνω στόχο. ούτε σε κάμερες και φωτογραφικές (γιατί άντε μετά να πείσεις τη μαμά ότι ήμουν στη συγκέντρωση της γσεε με ροζ v-neck μπλουζάκι), ούτε σε τυχόν φασισταριά. αφού έφυγα από το σπίτι σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να δίνω στόχο ακριβώς επειδή θα ήμουν ντυμένος ποντίκι ανάμεσα στα πολύχρωμα. αλλά είχα ήδη ξεκινήσει για το κέντρο. νιώθοντας περήφανος για μένα που το πήρα επιτέλους απόφαση.

sCaTterEdThoUghtS

.

"Τι ώρα θα βρεθούμε?"

"Στείλε και στο Γιωργάκη"

"Ο Βασίλης θα ρθει?"

"Ρε εντάξει, μη χάσουμε και την παρέλαση"

"Πάμε και βλέπουμε, άμα πιάσει καμιά μπόρα θα πάμε για καφέ"

"Είμαι μπροστά στο περίπετρο της θετικής φωνής"

"Αν μας επιτεθούν ακροδεξιοί θα ρίξουμε και καμιά μπουνιά"

"Αν δε διεκδικήσουμε εμείς τα δικαιώματά μας ποιος θα το κάνει?"

Π Ρ Ο Φ Υ Λ Α Κ Τ Ι Κ Ο

.

[...]όλα κύλησαν θαυμάσια. Από πολύ νωρίς είχαν ήδη τοποθετηθεί τα περίπτερα, κι έτσι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την βροχή που ευτυχώς μετά τις 13.00 το μεσημέρι σταμάτησε και την θέση της πήρε ο ήλιος. Η πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ήταν ιδιαίτερα ισχνή και πολύ ήσυχη χωρίς να παραλείψουν να μας επαναλάβουν μπροστά από την Κλαυθμώνος ότι "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", δεν είχαν όμως το περίσσευμα να μας πούν αν ο εργάτης τυγχάνει να είναι και ομοφυλόφιλος αν θα πρέπει να έχει δικαιώματα (για διαφυλικούς δεν το συζητάμε).

Tales from the other side of town


Περισσότερος κόσμος από κάθε άλλη φορά φέτος αφού ο καιρός συνεργάστηκε και μετά τη βροχή που έκανε μούσκεμα τα πρωινά συλλαλητήρια των συνδικαλιστών, ο ήλιος επέστρεψε περήφανος κι αυτός στον αττικό ουρανό. Από τη φετινή γιορτή θα κρατήσω το νιόπαντρο αντρόγυνο που φωτογραφιζόταν στη Σταδίου με γαμπριάτικο κοστούμι και νυφικό ανάμεσα στις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του πολύχρωμου πλήθους και τα λόγια της Έλενας Παπαρίζου “Ήρθα εδώ για να βρεθώ με τους φίλους μου. Δεν γιορτάζουμε κάτι που είναι “διαφορετικό”. Γιορτάζουμε κάτι που είναι νορμάλ.”

Gay Super Hero

.

Καλό θα ήταν να υπήρχαν πιο ξεκάθαρα συνθήματα, αντίστοιχα των συγκεκριμένων πολλαπλών διεκδικήσεών μας ως λοατ άτομα. (…) Χθες συνάντησα ανθρώπους που γνώριζα αποκλειστικά από το χώρο της δουλειάς και μιλήσαμε απλά και ξεκάθαρα. Χαιρετήθηκα επίσης διακριτικά με ανθρώπους που είχα «ιστορία» της μιας στιγμής, τους οποίους πίστευα ότι ποτέ δεν θα τους συναντούσα σε ξεκάθαρο φως, να διεκδικούν.

Thomas Xomeritis

.

Πήγα πρώτη φορά πέρυσι και πέρασα υπέροχα. Περίμενα με μεγάλη λαχτάρα να πάω και στο φετινό αλλά ο κακός προγραμματισμός, μου χάλασε τα σχέδια. Δεν έκανα την απαραίτητη οικονομία και κατέληξα να μην έχω τα απαραίτητα χρήματα για να κάνω μία σύντομη επίσκεψη στην πρωτεύουσα. Κρίμα... Του χρόνου τώρα, να είμαστε καλά να μαζευτούμε. Απ' ότι ακούω πάντως, είχε ιδιαίτερη επιτυχία.

Gay World Gay Greece

6 σχόλια:

Tales from the other side of town είπε...

Αλήθεια ξέρει κανείς αν τα ΜΜΕ, έπαιξαν την ίδια ημέρα τίποτα;

erva_cidreira είπε...

Μάλλον όχι. Τουλάχιστον απ' όσο πήρε το μάτι μου.

Young, confused and in love with life είπε...

Mallon edi3an giati filos pire tilefonima apo ti mama tou ligo meta tin parelasi pos ton eide... Kai den exei kanei oute kan episimo coming out!!! Mallon irthe i ora tou :)

Ανώνυμος είπε...

Τίποτε.Στο πρωινό του Αντένα, την επομένη μια αναφορά στην Παπαρίζου η οποία θα τραγουδούσε στο gaypride.

Κεντρικό θέμα η Παπαρίζου...

sCaTterBraiN είπε...

:-)
thanx για την αναφορά!

erva_cidreira είπε...

Περιμένουμε όλοι μας την ανάρτησή σου για το 2011. :)