Ρυζόγαλο στο φούρνο με μαστίχα
Από το Στέλιο Παρλιάρο (kathimerini.gr)
Προετοιμασία + ψήσιμο: 1 ώρα
Yλικά (για 6 - 8 μερίδες):
40 γρ. ρύζι γλασέ
3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
1 λίτρο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
4 - 5 σταγόνες μαστιχέλαιο (σε καλά μπαχαράδικα, σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ και στο Sweet Alchemy)
20 γρ. ρυζάλευρο
Διαδικασία:
Ρίχνουμε το γάλα και το ρύζι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ρυζάλευρο και μόλις το ρύζι μαλακώσει καλά, προσθέτουμε το μείγμα κρόκων-ζάχαρης-ρυζάλευρου μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαστιχέλαιο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 - 8 χαμηλά ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα βάζουμε σε ένα ταψί, στο οποίο ρίχνουμε νερό τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει στα 2/3 του ύψους των μπολ (μπεν μαρί). Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά.
Από το Στέλιο Παρλιάρο (kathimerini.gr)
Προετοιμασία + ψήσιμο: 1 ώρα
Yλικά (για 6 - 8 μερίδες):
40 γρ. ρύζι γλασέ
3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
1 λίτρο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
4 - 5 σταγόνες μαστιχέλαιο (σε καλά μπαχαράδικα, σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ και στο Sweet Alchemy)
20 γρ. ρυζάλευρο
Διαδικασία:
Ρίχνουμε το γάλα και το ρύζι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ρυζάλευρο και μόλις το ρύζι μαλακώσει καλά, προσθέτουμε το μείγμα κρόκων-ζάχαρης-ρυζάλευρου μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαστιχέλαιο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 - 8 χαμηλά ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα βάζουμε σε ένα ταψί, στο οποίο ρίχνουμε νερό τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει στα 2/3 του ύψους των μπολ (μπεν μαρί). Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου