1.6.10

DONOVAN: SAPPHOGRAPHS


Έκθεση φωτογραφιών του διάσημου μουσικοσυνθέτη Donovan στην Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard και την Govinda Gallery.
Στην έκθεση παρουσιάζονται δώδεκα μεγάλων διαστάσεων φωτογραφίες από την σειρά έργων του Donovan που είναι εμπνευσμένες από την αρχαία λυρική ποίηση της Σαπφούς (7ος αι. π.Χ.). Ο Donovan αποτυπώνει στο έργο του την μυθική ομορφιά της αρχαιοελληνικής παράδοσης και ταυτόχρονα οι φωτογραφίες του ζωντανεύουν τον αισθησιασμό της φύσης και τη δύναμη των τελετουργιών της αφυπνίζοντας έτσι την διάθεση για καλλιτεχνική δημιουργία. Mέσα από το εικαστικό του έργο o καλλιτέχνης στοχεύει να ενθαρρύνει τη νέα γενιά να ασχοληθεί με την ποίηση.
Στο πλαίσιο της έκθεσης η εικαστική ομάδα Revolver από την Καλιφόρνια παρουσιάζει εγκατάσταση με πολυμέσα, φόρο τιμής στα Sapphographs του Donovan. Η εγκατάσταση αυτή δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να βιώσουν τρισδιάστατα τις φωτογραφίες της σειράς Sapphographs.

Ο Donovan, μουσικοσυνθέτης, στιχουργός και ποιητής εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1965 σε βρετανικό τηλεοπτικό σόου και χαρακτηρίστηκε από τα έντυπα της εποχής ως η βρετανική απάντηση στον Bob Dylan. Λίγο μετά την πρώτη του εμφάνιση έγινε μέλος της παρέας των Beatles με τους οποίους συνεργάστηκε σε μουσικό επίπεδο και ταξίδεψε στην Ινδία. Συνδυάζοντας στοιχεία από φολκ, τζαζ, κλασική, ινδιάνικη μουσική, και την μουσική κουλτούρα της Καραϊβικής, αναδείχθηκε σε μια από τις πιο σημαντικές, μουσικές φυσιογνωμίες του κινήματος των χίπις στη δεκαετία του ’60. Οι ηχογραφήσεις του Donovan έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δίνει συναυλίες.

Την έκθεση επιμελείται ο διευθυντής της Govinda Gallery, Chris Murray. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραστεί ο ίδιος ο Donovan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: