16.6.10

ΟΤΑΝ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ... 1

Όταν ο άνδρας θέλει τον πλαστικό του...
της Τζούλης Αποστολάτου (Vita, Απρίλιος 2010)
Τα τελευταία χρόνια οι αισθητικές επεμβάσεις δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών. Όλο και περισσότεροι άνδρες απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό για να διορθώσουν ατέλειες στο πρόσωπο ή το σώμα τους, είτε για λόγους αισθητικούς είτε γιατί τους δημιουργούν κάποιο λειτουργικό πρόβλημα. Η στραβή μύτη, για παράδειγμα, δεν χαλά μόνο την αρμονία των χαρακτηριστικών του προσώπου, αλλά προκαλεί και πρόβλημα στην αναπνοή. Το Vita σάς παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις αισθητικές επεμβάσεις που προτιμούν οι άνδρες.

Βλεφαροπλαστική
Απαλλάσσει τους άνδρες συνήθως από τις «σακούλες» (συσσώρευση υγρών και λίπους κάτω από τα μάτια) και από τη χαλάρωση στο άνω ή κάτω βλέφαρο που εμφανίζεται λόγω ηλικίας.
Πώς γίνεται
Με τοπική αναισθησία ή και μέθη. Διαρκεί 1-2 ώρες. Είναι «λεπτή» επέμβαση, γι’ αυτό πρέπει να γίνεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό.
• Στα άνω βλέφαρα
Γίνεται τομή στην πτυχή του βλεφάρου, αφαιρείται το χαλαρό δέρμα και τυχόν περιττό λίπος. • Στα κάτω βλέφαρα
Γίνεται τομή κάτω από τις βλεφαρίδες, αφαιρείται το χαλαρό δέρμα και το συσσωρευμένο λίπος.
• Μετά την επέμβαση
Δεν απαιτείται νοσηλεία. Ίσως παρουσιάσετε ευαισθησία στα μάτια τις πρώτες 2-3 ημέρες, ενώ για 10-15 ημέρες θα έχετε πρηξίματα και μελανιές. Θα σας αφαιρέσουν τα ράμματα σε 4-6 ημέρες. Στην εργασία σας επιστρέφετε 10-15 ημέρες μετά την επέμβαση.
Πιθανές επιπλοκές
Ενδέχεται να εμφανιστεί φλεγμονή, αιμορραγία, ξηροφθαλμία και θολή όραση, τις οποίες θα αντιμετωπίσει ο χειρουργός. Σπανιότερα, από αδεξιότητα του χειρουργού, μπορεί να προκληθεί «κρέμασμα» του βλεφάρου. Επίσης, αν αφαιρεθεί μεγάλη ποσότητα δέρματος, προκαλείται δυσκολία στο κλείσιμο του ματιού.
Το αποτέλεσμα
Ξεκούραστο και νεανικότερο βλέμμα για 8-10 χρόνια. Οι «σακούλες» μπορεί να φύγουν οριστικά ή να επανεμφανιστούν σε μικρότερη έκταση μετά την πάροδο δεκαετίας.
Πόσο κοστίζει
3.000 €.

Κοιλιοπλαστική
Απαλλάσσει την κοιλιά από χαλάρωση που παρουσιάζεται μετά από απώλεια πολλών κιλών ή λόγω ηλικίας.
Πώς γίνεται
Διαρκεί 1-3,5 ώρες και γίνεται με γενική αναισθησία. Εφαρμόζονται 2 τεχνικές, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος:
• Κλασική κοιλιοπλαστική
Εφαρμόζεται στην έντονη χαλάρωση. Γίνεται μία μεγάλη τομή χαμηλά στην κοιλιά, τεντώνεται το χαλα­ρό δέρμα, αφαιρείται ό,τι περισσεύει (μαζί και λίπος) και, όταν κρίνεται απαραίτητο, τεντώνονται και οι χαλαροί μύες της περιοχής με ειδικά πλέγματα.
• «Μίνι» κοιλιοπλαστική
Γίνεται όταν η χαλάρωση είναι περιορισμένη. Μέσω μίας μικρής τομής, αφαιρείται το περιττό δέρμα και ορισμένες φορές ενισχύονται οι μύες. Συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση.
Προσοχή!
Η επέμβαση δεν ενδείκνυται για άτομα με χρόνιες παθήσεις (π.χ. καρδιαγγειακά, νεφρικά νοσήματα, διαβήτη).
Μετά την επέμβαση
Μένετε 1-2 ημέρες στο νοσοκομείο. Τις πρώτες 3-4 ημέρες θα νιώθετε «τράβηγμα» και πόνο στην κοιλιά. Για 1 μήνα φοράτε ειδική ελαστική ζώνη, δεν σηκώνετε βάρη και δεν κάνετε απότομες κινήσεις. Στην εργασία σας επιστρέφετε σε 10-12 ημέρες.
Πιθανές επιπλοκές
Μπορεί να παρουσιαστεί πρήξιμο ή αιμάτωμα, που υποχωρούν σε 2-4 εβδομάδες, ή και λοίμωξη που αντιμετωπίζεται με αντιβίωση. Προκαλείται φυσιολογικά μόνιμο σημάδι και, στο 5% των περιπτώσεων, μπορεί να προκληθεί δύσμορφη ουλή που διορθώνεται με νέα επέμβαση μετά από 6 μήνες.
Το αποτέλεσμα
Η περίμετρος της κοιλιάς μειώνεται σημαντικά, αν όμως παχύνετε, το πρόβλημα επανεμφανίζεται.
Πόσο κοστίζει
Η κλασική κοιλιοπλαστική: 4.000 €, η «μίνι»: 2.500-3.000 €.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

What a beautiful image.