6.6.10

ΔΗΣΥ: ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΓΑΜΟ...

Απάντηση του ΔΗΣΥ σε επικρίσεις ευρωβουλευτών για την ομοφυλοφιλία
Σεβασμός, χωρίς γάμο...

Δηλώνει έτοιμος να μελετήσει νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Κύπρου, για ρύθμιση του ζητήματος
Πολίτης, 6/6/2010
Κατά της επέκτασης του θεσμού του γάμου, κατά τρόπο που να καλύπτει τις περιπτώσεις ομοφυλοφιλικών ζευγαριών όπως και του θεσμού της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια, τάσσεται ο ΔΗΣΥ.
Τη συγκεκριμένη θέση υιοθέτησε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος στις 18 Μαΐου και διαβίβασε χθες σε διακοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είχε εγείρει σχετικό ζήτημα.
Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αναφέρει επίσης πως το κόμμα σέβεται το κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θεσμοθετήσει ρυθμίσεις των σχέσεων ομοφυλοφιλικών ζευγαριών στη νομική βάση του Συμφώνου Συμβίωσης (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία κ.ά.) και θα μελετήσει νομοθετική πρωτοβουλία της Κυπριακής Κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, για ρύθμιση του ζητήματος».
Σέβεται, αλλά...
Όπως αναφέρεται, το Εκτελεστικό Γραφείο μελέτησε κατά τη συνεδρία της 18ης Μαΐου 2010 το θέμα της ομοφυλοφιλίας υπό το φως της πρόσφατης Απόφασης 1728(2010) και του Ψηφίσματος 1915/2010 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (29/4/2010) της Έκθεσης της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PE.323.253) και των σχετικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θέμα.
Το Εκτελεστικό Γραφείο σέβεται, όπως σημειώνεται, τη βασική θέση που υιοθετείται στις πιο πάνω ευρωπαϊκές αποφάσεις ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του κάθε ατόμου είναι μέρος της ταυτότητάς του και αποτελεί δικαίωμα που κατοχυρώνεται τόσον από τη Σύμβαση Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσο και από τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, όπως έχει ενσωματωθεί στη Συνθήκη της Λισαβόνας.
Επίσης καταδικάζει κάθε ενέργεια που παραβιάζει την αρχή του σεβασμού της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων του κάθε ατόμου και καλλιεργούν αρνητική στάση εναντίον ομοφυλοφιλικών προσώπων.
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τάσσεται κατά παντός είδους δυσμενούς διάκρισης, κοινωνικής απομόνωσης και κοινωνικού αποκλεισμού ομοφυλοφιλικών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: