4.6.10

ΣΟΥΗΔΙΑ. Η ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΧΑΙΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ

ILGA-Europe - the European Region of the International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association - has named Sweden as Europe's most pro-gay country.
Rex Wockner (news.PinkPaper.com, 1/6/2010)
ILGA-Europe - the European Region of the International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association - has named Sweden as Europe's most pro-gay country.
The new edition of the group's Rainbow Europe Country Index says Sweden is the only European nation that passes all the group's tests in areas such as anti-discrimination protections, recognition of same-sex partnerships and parenting, hate-crime and hate-speech laws, plus equal age-of-consent laws.


Η κατάταξη:

* 10 βαθμοί: Σουηδία.
* 9 βαθμοί: Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Νορβηγία.
* 8 βαθμοί: Ισλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο.
* 7 βαθμοί: Ανδόρρα, Δανία.
* 6 βαθμοί: Φιλανδία.
* 5 βαθμοί: Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία.
* 4 βαθμοί: Κροατία, Ουγγαρία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Ελβετία.
* 3 βαθμοί: Αυστρία, Κοσσυφοπέδιο, Ιρλανδία, Τσεχία, Ρουμανία.
* 2 βαθμοί: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Εσθονία, Λιθουανία, Σλοβακία.
* 1 βαθμός: Γεωργία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαλτά, Μαυροβούνιο, Σερβία.
* 0 : Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρος, Λετονία, Λιχτενστάιν, ΠΓΔΜ, Μονακό, Πολωνία, Αγιος Μαρίνος, Βατικανό.
* -1 βαθμός: Λευκορωσία, Μολδαβία, Τουρκία.
* -2 βαθμοί: Ρωσία, Ουκρανία.

Αναρωτιέμαι αν οι ομοφυλόφιλοι και οι διαφυλικοί στο Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, τη Βοσνία κλπ (ανα)γνωρίζουν τα αποτελέσματα της έρευνας.
Ή μήπως κάποιοι παίζουν "παιχνίδια" με πρόσχημα τα λοαδ δικαιώματα (και κάποιοι άλλοι το επιτρέπουν με την προκλητική και προσβλητική αδιαφορία τους);

5 σχόλια:

gay super hero είπε...

Από ό,τι θυμάμαι από τότε που το είχα διαβάσει στον Tales η συγκεκριμένη κατάταξη απλά εκφράζει μέσω της αρνητικής ή θετικής βαθμολογίας κάποιες πρόνοιες τις οποίες έχει αναλάβει σχετικά με τους ΛΟΑΔ ο νομοθέτης σε κάθε χώρα.

Οι χώρες των Βαλκανίων είτε επειδή έχουν υπάρξει "προτεκτοράτα" της Ευρωπαίκής Ένωσης (Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία) είτε επειδή επιθυμούν διακαώς να ενταχθούν σε αυτή (Αλβανία, Βουλγαρία) όντως έχουν ενσωματώσει στη νομοθεσία τους περισσότερες πρόνοιες για τα ΛΟΑΔ άτομα σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο- τουλάχιστον "στα χαρτιά". Γιατί το τι εφαρμόζεται στην πραγματικότητα βέβαια είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

SK είπε...

Ίσως εάν προωθηθεί το σύμφωνο συμβίωσης (ο σχετικός τομέας του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να το ξαναφέρνει στην επικαιρότητα), θα ανεβεί δυο-τρεις θέσεις και η Ελλάδα.

erva_cidreira είπε...

Δηλαδή αν ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης θα φθάσουμε το επίπεδο θεσμικής προστασίας του Κοσσυφοπεδίου;

gay super hero είπε...

Ναι, γιατί έχεις την εντύπωση ότι είμαστε παραπάνω;

'Ενα βαθμό παραπάνω θα παίρναμε αν είχε επιτέλους καταργηθεί το περίφημο άρθρο 347 του Π.Κ. Ούτε καν αυτό το απλό και συμβολικό δεν μπορούν να υλοποιήσουν...

Tales from the other side of town είπε...

Για το Κοσσυφοπέδιο δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει η βαθμολογία, εκεί έχεις δίκιο έρβα, προφανώς κάποιοι παίζουν παιχνιδάκια.

Τώρα η Αλβανία, έχει καλύτερο νόμο κατά των διακρίσεων από την Ελλάδα και η Βοσνία (όπως και η Αλβανία) δεν έχουν αντίστοιχο του απαράδεκτου 347 ΠΚ που έχει η Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι πράγματι πάρα πολύ χαμηλά στο επίπεδο των λοαδ δικαιωμάτων και να είσαι σίγουρος ότι ο 3304/2005 δεν θα είχε καν ψηφιστεί αν δεν ήταν οδηγία που είμασταν υποχρεωμένοι να ενσωματώσουμε.

Αυτή είναι η θλιβερή αλήθεια έρβα. Η "προκλητική αδιαφορία" θα πρέπει να επιστραφεί δυστυχώς σε μας, που δεν κάνουμε τίποτα τόσο σε επίπεδο πολιτείας, όσο και σε επίπεδο ενεργών πολιτών.