19.6.10

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ


desamor.

1. m. Falta de amor o amistad.
2. m. Falta del sentimiento y afecto que inspiran por lo general ciertas cosas.
3. m. Enemistad, aborrecimiento.
(rae.es)

Sinónimos: desafecto, aversión, aborrecimiento, odio,
antipatía, animadversión
Antónimos: cariño
(Diccionario de sinónimos y antónimos © 2005 Espasa-Calpe )




Τον δικό τους τόπο συνάντησης στο Διαδίκτυο απέκτησαν οι ισπανόφωνοι και φίλοι της ισπανικής κουλτούρας ανά τον κόσµο, µε αφορµή την Ηµέρα των Ισπανικών (σήμερα). Εκεί έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν βίντεο όπου µιλούν για την αγαπηµένη τους ισπανική λέξη. Αλλοι επιλέγουν να συνδέσουν λέξεις µε εικόνες ή απλά τις πληκτρολογούν σε µια διαδραστική πλατφόρµα. Αυτά συµβαίνουν στην ιστοσελίδα http://www.eldiae.es/ όπου ήδη συµµετέχουν 92.500 χρήστες του Διαδικτύου από 123 χώρες. Ακόµη, έχουν τη δυνατότητα να εφευρίσκουν όρους που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να υπάρχουν στην ισπανική γλώσσα στο πλαίσιο του ιντερνετικού παιχνιδιού «Ficcionario»_ ήδη υπάρχουν 2.000 προτεινόµενες νέες λέξεις. Ενα άλλο παιχνίδι της ιστοσελίδας είναι το «Σταυρόλεξο Ισπανικών», όπου οι παίκτες επιλέγουν το επίπεδό τους στην ισπανική γλώσσα για να περάσουν αµέσως µετά στο... πεδίο της µάχης όπου θα αναµετρηθούν µε ισπανόφωνους από όλο τον κόσµο.
Μια πολύχρωµη βροχή θα πέσει στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας (http://atenas.cervantes.es/gr/default.shtm) σήμερα στις 11.00. Οι στάλες της αποτελούνται από τις λέξεις που ψήφισαν οι χρήστες του Διαδικτύου την περασµένη χρονιά. Είναι η «Βροχή από λέξεις», η εναρκτήρια εκδήλωση της γιορτής για την Ηµέρα των Ισπανικών που θα πραγµατοποιηθεί σε 42 χώρες -µεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- πλαισιωµένη από παιχνίδια λέξεων, δεκάδες δώρα και εκπλήξεις.
Στις 17.00, ένα γιγαντιαίο σκραµπλ δαπέδου θα ξεδιπλωθεί προσκαλώντας τους επίδοξους παίκτες να πάρουν µέρος σε έναν µεγάλο διαγωνισµό, τη «Λίγκα των Ισπανικών Λέξεων», µε έπαθλο ένα ταξίδι στην Ανδαλουσία. (tanea.gr)
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: