Ζελέ σοκολάτας
Από το Στέλιο Παρλιάρο (kathimerini.gr)
Προετοιμασία: 15΄ - 20΄, Αναμονή: 2 - 3 ώρες
Υλικά (για 6 - 8 άτομα):
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
500 γρ. γάλα
40 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.)
6 - 8 μπισκότα πτι μπερ, ολόκληρα (προαιρετικά)
άγλυκη κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία:
Σε ένα μπολ με κρύο νερό μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης και, παράλληλα, σε άλλο μπολ ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει, αλλά το γάλα να μην πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη μαλακωμένη και καλά στυμμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας (π.χ. σε φόρμα για σαρλότ) και καλύπτουμε αν θέλουμε όλη την επιφάνεια με τα πτι μπερ. Σκεπάζουμε το ζελέ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, μέχρι να πήξει. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα σε μπολ με καυτό νερό, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με άγλυκη κρέμα σαντιγί.
Από το Στέλιο Παρλιάρο (kathimerini.gr)
Προετοιμασία: 15΄ - 20΄, Αναμονή: 2 - 3 ώρες
Υλικά (για 6 - 8 άτομα):
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
500 γρ. γάλα
40 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.)
6 - 8 μπισκότα πτι μπερ, ολόκληρα (προαιρετικά)
άγλυκη κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία:
Σε ένα μπολ με κρύο νερό μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης και, παράλληλα, σε άλλο μπολ ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει, αλλά το γάλα να μην πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη μαλακωμένη και καλά στυμμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας (π.χ. σε φόρμα για σαρλότ) και καλύπτουμε αν θέλουμε όλη την επιφάνεια με τα πτι μπερ. Σκεπάζουμε το ζελέ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, μέχρι να πήξει. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα σε μπολ με καυτό νερό, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με άγλυκη κρέμα σαντιγί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου