20.7.09

ΜΟΔΑ ΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΟΥΣ

11 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν παίζω. Οι μαλάκες δεν με κάλεσαν. Γκρρρρρρρρρρρρρρρρ
Καλά εγώ είμαι πολύ ποιο όμορφος από αυτούς. WOOf

erva_cidreira είπε...

Α, κι εγώ θα συμφωνήσω ότι ο σωματότυπος του μεσογειακού αρκούδου είναι περισσότερο του γούστου μου.
Αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι ειδικά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αυθεντικοί αρκούδοι αλλά απλώς παχύσαρκοι.

gay super hero είπε...

"ειδικά στην Ελλάδα";;;;;

Σε όλο τον κόσμο "αρκούδοι" θεωρούνται οι εύσωμοι και τριχωτοί άντρες που αδιαφορούν για το απολλώνιο ιδεώδες της ανδρικής ομορφιάς. Ένας "αυθεντιικός αρκούδος" εξ ορισμού δεν τρέχει στα γυμναστήρια, έχει μπυροκοιλιά και είναι αυτό που ιατρικά θά αποκαλούσαμε "παχύσαρκος".

Οι αρκούδοι - ντουλαπίστριες είναι εφέυρημα της πορνοβιομηχανίας και πάντως δεν μπορούν να θεωρηθούν "αυθεντικοί αρκούδοι".

mahler76 είπε...

ευτυχώς που στην Ελλάδα οι αρκούδοι μας είναι άντρες.

erva_cidreira είπε...

gay super hero,
αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι ότι εννοούν είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλοί που να μετέχουν της υποκουλτούρας των αρκούδων, όπως για παράδειγμα στην επίσης μεσογειακή Ισπανία.
Οι περισσότεροι δηλώνουν αρκούδοι μετά τα 40, όταν δεν μπορούν πια να ενταχθούν σε κάποια "ελκυστικότερη" κατηγορία, έχουν βαρεθεί τις αποτριχώσεις και τα παραπανίσια κιλά τους δεν συγκροτούν αυτό που θα χαρακτηρίζαμε συμμετρικές μπυροκοιλιές.
Με λίγα λόγια: δεν αδιαφορούν για το απολλώνιο ιδεώδες, απλώς δεν μπορούν πια να το εκφράσουν.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, εγώ προτιμώ τη μεσογειακή εκδοχή, από την αμερικανική ή τη βορειοευρωπαϊκή.

mahler79,
στην Ελλάδα οι αρκούδοι μας είναι άντρες ως προς τι;
Το βιολογικό τους φύλο, το κοινωνικό ή τον ρόλο τους στο κρεβάτι;

mahler76 είπε...

το γούστο τους στο ντύσιμο.

Ephemeron είπε...

erva
Νομιζω εχεις δικιο, ειναι πολλοι αυτοι που μετα απο καποια ηλικια αποκαλουν τους εαυτους τους bears χωρις καποια ιδεολογια αλλα επειδη σταματησαν να γυμναζονται ή απλα περασαν τα 40.
Υπαρχουν ομως αρκετοι που γι' αυτους το θεμα ειναι τροπος ζωης. Δεν θα πανε ποτε στο κρεβατι με αδυνατους ή καλογυμνασμενους. Ακριβως οπως και με τα leather ατομα που δεν προκειται να ψωνισουν καποιον αν φοραει σαγιοναρες ή αθλητικα παπουτσια.
Ειναι σαφως δικαιωμα του καθ' ενος να ανηκει σε καποια ειδικη ομαδα, αλλα απο τις εμπειριες μου εμαθα οτι οσο πιο ιδιοτυπη ειναι αυτη η ομαδα, και οσο πιο ιδιοτυπος ο τροπος ζωης, τοσο και πιο δυσκολο ειναι να ερθεις σε επαφη με καποιον που να σου αρεσει, γιατι τα κριτηρια της επιλογης γινονται πολυ αυστηρα. Θα μου αρεσε να εβλεπα την γκεϊ κοινοτητα πιο συνδεδεμενη, πιο χαλαρη,οπου ολοι θα μπορουσαν να αισθανονται ανετα με ολους τους αλλους, παρ' ολο αν ειναι, γυμνασμενοι, bears, leather, κλπ, κλπ, πραγμα που συμβαινει μονο στη gay pride...

SK είπε...

Καίπερ προτιμώ το απολλώνιο ιδεώδες της ανδρικής ομορφιάς, κατά τον GSH, και επομένως ίσως δεν είμαι ειδικός στους αρκούδους, όσοι αρκούδοι ξέρω wouldn't be caught dead με τα μάλλον μπεμπέ στυλ ρούχα των φωτογραφιών!

mahler76 είπε...

@SK
συμφωνώ απόλυτα.

erva_cidreira είπε...

KS,
ο ομοφυλοφιλικός πολιτισμός είναι, για ιστορικούς λόγους, σχετικά φτωχός σε κουλτούρες και υποκουλτούρες. Έτσι η εμφάνιση και η ανάπτυξή τους θα μπορούσε να λειτουργήσει εμπλουτιστικά στα μάλλον περιορισμένα πρότυπα. Ιδιαίτερα μάλιστα αν μπορούσαν αυτές να εκφρασθούν σε όλη τη γεωγραφική ποικιλομορφία τους. Και, όπως σωστά επισημαίνεις, με την προυπόθεση να είναι χαλαρές και διαπερατές στη σχέση τους με τις άλλες υποκουλτούρες.
Αλλά, ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι δυο ομοφυλόφιλοι άνδρες δεν θα μπορούσαν να τα βρούν μεταξύ τους για τόσο ...επιμέρους λόγους;

SK,
ε, μέχρι να βρεθεί κάτι εναλλακτικό στο κλασικό καρό πουκάμισο, θα χρειαστεί κάποιος πειραματισμός, δεν νομίζεις;

mahler79,
δηλαδή, αν καταλαβαίνω σωστά, δεν πιστεύεις ότι ο αρκούδος με φορεματάκι αποτελεί την επιτομή του queer. Μην σ' ακούσουν κάποιοι! :)

Ephemeron είπε...

erva,
οσο δεν μπορεις να φανταστεις...
Ο καθενας μας κυνηγαει κατι το ιδιαιτερο...
Καποιοι θελουν μονο αρκουδους, καποιοι θελουν μονο γυμμνασμενους, καποιοι θελουν μονο ατομα που κανουν drugs, κλπ κλπ.
Εδω στο Palm Springs εχει αρκετο κοσμο που δεν θα παει μαζι σου παρα μονο αν εισαι σουπερ γυμνασμενος ή αν εχεις πολλα λεφτα (προτιμουν παντα το δευτερο) Βεβαια δεν ειναι ολοι ετσι αλλα...
Θυμαμαι οταν ειχα πρωτοερθει στη περιοχη ειχα πιασει μια συζητηση με ενα γιατρο σε ενα μπαρ, ο οποιος μου ειχε πει, οτι σχεδον ολα τα γκεϊ ζευγαρια στη περιοχη εχουν τη σχεση βασικα μονο και μονο για να κανουν επενδυσεις μαζι, (αγορα σπιτιου, κλπ κλπ)και απλα βγαινουν εξω ξεχωριστα για τα απαραιτητα "ψωνια".