20.5.13

ΓΕΩΡΓΙΑ. ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Γεωργία: Ξύλο για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων
zougla.gr, 19/5/2013
Ένταση επικράτησε την Παρασκευή στη διάρκεια πορείας για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 
Έχοντας στην πρώτη γραμμή εκατοντάδες ιερείς με μαύρα ράσα, χιλιάδες Ορθόδοξοι επιτέθηκαν σε μια χούφτα ακτιβιστών ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας. Εικόνες από τα επεισόδια στην Τιφλίδα έδειχναν διαδηλωτές να κρατούν πλακάτ που έγραφαν «Σταματήστε την προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλοφίλων στη Γεωργία» και «Όχι στην πόλη μου», την ίδια στιγμή που η Αστυνομία προσπαθούσε να προστατέψει τους ακτιβιστές και να κρατήσει μακριά το μαινόμενο πλήθος. Αρκετοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων, συμπεριλαμβανομένων και δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», οι περίπου 30 ακτιβιστές που συμμετείχαν στην πορεία φυγαδεύτηκαν με λεωφορείο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είδα κι άλλα βιντεάκια στο Γιουτιούμπ και έφριξα ... Πρόκειται για κανίβαλους νέτα σκέτα . Περιμένω να δω την αντίδραση της ΕΕ ...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η Διεθνής Αμνηστεία ήδη κάλεσε την κυβέρνηση της Γεωργίας να προβεί σε δίωξη των υπαίτιων των ρατσιστικών ανθρωποφαγικών επεισοδίων .
Η ΕΕ καθεύδει... και να φανταστείτε υπάρχουν ανοιχτά ομοφυλόφιλοι πρωθυπουργοί και υπουργοί σε διάφορες χώρες της...