21.1.09

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ - ΕΙΔΩΛΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Μάνος Χατζιδάκις – Είδωλο στον Καθρέφτη
Ένα ταξίδι στο μουσικό μύθο της ζωής του Μάνου Χατζιδάκι, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βερνίκου θα προβάλλεται από τις 15 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ Filmcenter. Ένα ντοκιμαντέρ που διαπραγματεύεται την συνάντηση του μεγάλου μουσουργού με την επιτυχία, την επιμονή του για την καλλιτεχνική ελευθερία, την αναζήτηση της ονειρικής διάστασης του ανθρώπινου συναισθήματος αλλά και την αρνηση του βραβείου Όσκαρ που απέσπασε για τη μουσική της ταινίας "Τα παιδιά του Πειραιά".
Κατα τη διάρκεια της ταινίας μιλούν για τον σημαντικό Έλληνα συνθέτη οι Ζυλ Ντασσέν, Σπύρος Μερκούρης, Ντενυ Βαχλιώτη, Άννα Συνοδινού, Νίκος Κούνδουρος, Ελένη Αρβερέλ, Μιχάλης Κακογιάννης και άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Βερνίκο "το εγχείρημα μιας οπτικοαουστικής βιογραφίας πάνω στη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι χρονολογείται από το 1982 όταν προσκλήθηκε στην Φρανκφούρτη για να πάρει το βραβείο για τα «Παιδιά του Πειραιά» ως ένα από τα 10 δημοφιλέστερα τραγούδια του αιώνα. Του άρεσε η ιδέα. Το προτείναμε στην Γερμανική τηλεόραση.Ο Μάνος βέβαια για μία ακόμη φορά δεν πήγε να πάρει το βραβείο και η ιδέα έμεινε στο ράφι!"
Οι συναυλίες, οι ηχογραφήσεις στο στούντιο και κάποιες συνομιλίες συνέχισαν παρολαυτά να καταγράφονται στην κάμερα. Τα χρόνια περνούσαν και πολύ υλικό καταγράφηκε με διάφορες αφορμές. "Ο στόχος μου ήταν να δώσω μια λιτή και με γρήγορους ρυθμούς ακριβή εικόνα της προσωπικότητας και του έργου του Μάνου Χατζιδάκι, που θα προσιδίαζε και στις δικές του προδιαγραφές. Ο Μάνος θα ήθελε το αποτέλεσμα σεμνό, ακριβές, βαθύ χωρίς φιοριτούρες και περιττολογίες." (gfc.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: