5.2.08

ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 2

Image Hosted by ImageShack.us
.
Θυμάμαι λοιπόν μία ανθρώπινη καθηγήτρια από το λύκειο που με συμβούλευε να μην εμπιστεύομαι κανέναν γιατί στο σύλλογο των καθηγητών ακουγόταν ότι είμαι "ιδιόρρυθμος" - ο ευφημισμός δεν ήταν αυτός που χρησιμοποιούσε, βεβαίως, ο απάνθρωπος σύλλογος διδασκόντων, οι διδάσκοντες ήσαν πολύ πιο πικάντικοι στους χαρακτηρισμούς, όπως έμαθα αργότερα: τοιούτος, ανώμαλος, πούστης, ντιγκιντάγκας. Απλώς η ανθρώπινη καθηγήτρια χρησιμοποιούσε την κωδική ονομασία "ιδιόρρυθμος" ως πιο ευγενική.
(…)
Τον ίδιο καιρό, δούλευα σε ένα φροντιστήριο. Ο πιο ωραίος και πιο έξυπνος από τους μαθητές ήταν ομοφυλόφιλος. Εγώ ήμουν κρυφή στη δουλειά. Η διευθύντρια κοιτούσε τα αποτελέσματα των μαθητών στο διαγώνισμα. "Για δες!" είπε. "Η κουνίστρα έπιασε 100%."
Την χαστούκισα και έφυγα την ίδια στιγμή. Ένιωσα ότι δεν είχα καμιά άλλη επιλογή. Και από τότε έπαψα να κρύβομαι, ανεξαρτήτως περιβάλλοντος.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιαυτό μου αρέσουν οι αυθόρμητοι άνθρωποι... γιαυτά τα χαστούκια που αλλάζουν τη ζωή μας... και σε κάνουν να παίρνεις αποφάσεις που ανέβαλλεις.

"κι από τότε έπαψα να κρύβομαι ανεξαρτήτως περιβάλλοντος"
my choice, too.

Ναυτίλος είπε...

Ποιός δεν έχει πετύχει στην ζωή του ομοφοβικούς καθηγητές; Λογικό ως έναν βαθμό, γιατί στην Ελλάδα, υπάρχει ισχυρότατη επιρροή της εκκλησίας στα της εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι, πως σε πολλές ιστοσελίδες εκπαιδευτικών και συναφής θεματολογίας, υπάρχει πληθώρα άρθρων που «ενημερώνουν»(;!) τους καθηγητές για τα σημάδια που μπορεί να δείχνουν έναν ομοφυλόφιλο έφηβο-νεαρό, και πώς να απομονώνεται από το λοιπό «κοπάδι», για να μην «μολύνει» τους συμμαθητές του. Λυπηρό μεν, γεγονός δε.

:-/

erva_cidreira είπε...

λενάκι,
τι λες, ξεκινάμε μια εκστρατεία χαστουκίσματος; :)

Ναυτίλε,
θα ήθελες να μπεις στον κόπο να μας δώσεις τις διευθύνσεις αυτών των ιστοσελίδων;

Ανώνυμος είπε...

ξεκινάμε ξεκινάμε... :-)

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε υπήρξα καθηγητής. Αναπληρωτής. Σε μια άλλη ζωή.

Ναι, επιβεβαιώνω αυτά που γράφει ο ναύτιλος.
Μάλιστα ύπηρχαν και διαταγές... να προσέχουμε μη χαλάσουνε και τα άλλα παιδιά.

Και φυσικά η ερώτηση, "εσύ πας καλά; ποτέ δεν σε βλέπουμε με γκόμενα. Στην πεύτουν οι μαθήτριες, καθηγήτριες, τί έχεις;"

όχι δεν έριξα μπουνιά, έφυγα τελικά μόνος.

Η μπουνιά ήταν όλη δική τού!!! όταν ήρθε να βρει τρανς στην πιάτσα..., δε λέω έμαθα make up, άλλαξα πολύ, αλλά του πήρε ώρα!

"όλο τυχαία πέρασε..."

Έλλάς ηδού οι διευθυντές σου!