17.11.07

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΣΒΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ;

Image Hosted by ImageShack.us
.
ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔEN ΠPEΠEI NA ΔΩΣΟΥΝ AIMA - ΠPOΣOXH.
1. «Όποιος έχει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977».
.
Πριν λίγες μέρες συζητούσαμε για τον παράλογο αποκλεισμό των ομοφυλοφίλων από την αιμοδοσία με καθαρά φοβικά, και όχι επιστημονικά, κριτήρια. Πρόκειται για έναν αποκλεισμό που μας καθηλώνει στην πιο σκοτεινή εποχή της λογικής περί ομάδων υψηλού κινδύνου, ενώ όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στις πρακτικές υψηλού κινδύνου ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.
Όμως αν τα ελληνικά μου δεν με απατούν, η παραπάνω απαγόρευση, στη συγκεκριμένη διατύπωση, περιλαμβάνει και τις ομοφυλόφιλες γυναίκες.
Υπάρχει άραγε κάποιος αρμόδιος να μας εξηγήσει τους λόγους αυτού του αποκλεισμού, έστω και με την παραπάνω λογική; Αφού είναι γνωστό ότι οι λεσβίες παγκοσμίως αποτελούν την πληθυσμιακή ομάδα με το μικρότερο ποσοστό μόλυνσης από τον HIV.
Αν πάλι αφορά μόνον τους ομοφυλόφιλους άνδρες απορώ που δεν έχει επέμβει ακόμα ο Συνήγορος του Πολίτη για μια τόσο κατάφωρη διάκριση λόγω φύλου.

10 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Το συγκεκριμένο το κουβέντιαζα με έναν φίλο γιατρό και μου έλεγε ότι κανονικά σε κάθε αιμοδοσία κάνουν εξετάσεις στο αίμα για την καταλληλότητά του. Μέσα στις εξετάσεις είναι και για aids. Επειδή λοιπόν εδώ δεν τις κάνουνε ... τα συμπεράσματα δικά σου

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και την "όποια";
ανώνυμη said

geonurse

Ανώνυμος είπε...

Tο ερώτημα παραμένει...γιατί "αθωώνεται" το αίμα των ετεροφυλοφίλων, ενώ το αίμα από ομοφυλόφιλους θεωρείται a priori επικίνδυνο; Το θέμα δεν είναι να αντιδράσουμε εμείς οι ομοφυλόφιλοι, αλλά πρώτα και κύρια οι άνθρωποι που χρήζουν συχνών μεταγγίσεων και φυσικά οι γιατροί.
Είναι ντροπη για την ιατρική κοινότητα της Ελλάδας. Διασυρόμαστε διεθνώς

xomeritis είπε...

Διαβάστε αυτό:

"Τέσσερις στις δέκα φιάλες αίματος δεν εξετάζονται με μοριακές μεθόδους ενώ το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας παρακμάζει μέρα με τη μέρα..."

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=849445&lngDtrID=244

erva_cidreira είπε...

pavlos:
Η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας καταγγέλλει, μεταξύ άλλων ότι το "40% των αιμοληψιών παραμένει χωρίς μοριακό έλεγχο"
Δυο νέες περιπτώσεις μόλυνσης από μετάγγιση έρχονται στο φως 20 μήνες μετά την αποκάλυψη για μετάδοση AIDS μέσω μετάγγισης σε 17χρονη

ΤΟ ΒΗΜΑ, 15/11/2007
Σύγκρουση συμφερόντων καθυστερεί τους ελέγχους αίματοσ. - Πόλεμος δύο πολυεθνικών για τις προμήθειες. - Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής παραπέμπει ο υπουργός Υγείας.
ΤΟ ΒΗΜΑ, 16/11/2007

geonurse:
Προφανώς το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην ελληνική γλώσσα, αλλά στην ομοφυλοφοβική λογική τους που δεν έχει καν στοιχειώδη συνέπεια στον σκοταδισμό της.

blue cave:
ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔEN ΠPEΠEI NA ΔΩΣΟΥΝ AIMA - ΠPOΣOXH.
1. «Όποιος έχει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977».
...
5. «Όποιος είχε τους τελευταίους 12 μήνες σεξουαλική επαφή με σύντροφο που πληρωνόταν είτε με χρήματα είτε με ναρκωτικά για να κάνει σεξ».


Λογικά το νο 5 αναφέρεται στους ετεροφυλόφιλους. Όπως βλέπεις ενώ για τους ομοφυλόφιλους το "ορολογικά σιωπηλό παράθυρο" είναι 30 χρόνια, για τους ετεροφυλόφιλους είναι μόλις 12 μήνες.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμη said
Σίγουρα είναι η ομοφυλοφοβία, η άγνοια και ο σκοταδισμός οι λόγοι για τους οποίους απορρίπτονται οι ομοφυλόφιλοι/ες! Απλώς ήθελα επι ευκαιρία να θίξω και την ηθελημένη λησμονιά του θηλυκού γένους!
geonurse

Ανώνυμος είπε...

Μετά από το άλλο που έγραψες για την αιμοδοσία ρώτησα και μου είπε ένας νοσηλευτής ότι έχουνε βγάλει αυτή την απόφαση από διάφορα στοιχεία που έχουνε για τη μετάδοση. Για τις λεσβίες θα ρωτήσω και θα σας πω αλλά δε νομίζω ότι θα τις απαγορεύουνε.

Εγώ άμα πάθω τίποτα μόνο από λεσβία θα πάρω αίμα για να είμαι σίγουρος.

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι το θεμα οι λεσβιες ρε παιδια!!! χανετε το στοχο!!!

το ζητημα ειναι οτι αρκουνται (η αναγκαζονται να αρκεστουν) σε επιδημιολογικα δεδομενα ωστε να μειωσουν τον κινδυνο του AIDS

ενω θα επρεπε να χρησιμοποιουν πιο συγχρονα διαγνωστικα εργαλεια!! ;)

ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔEN ΠPEΠEI NA ΔΩΣΟΥΝ AIMA - ΠPOΣOXH.

1. «Όποιος έχει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977».

2. «Όποιος έχει κάνει κάποτε ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών».

3. «Όποιος είχε πολλούς ερωτικούς συντρόφους χωρίς τη συστηματική χρήση προφυλακτικών μέσων, κατά την τελευταία 10ετία».

4. «Eρωτικοί σύντροφοι πολυμεταγγιζόμενων ατόμων».

5. «Όποιος είχε τους τελευταίους 12 μήνες σεξουαλική επαφή με σύντροφο που πληρωνόταν είτε με χρήματα είτε με ναρκωτικά για να κάνει σεξ».

6. «Γενικά, όποιος νομίζει ότι υπάρχει πιθανότητα να έχει εκτεθεί στον ιό που προκαλεί AIDS».

Pan είπε...

Γιατί είναι μαλάκες.
Θέλει και ρώτημα;

Ανώνυμος είπε...

Όσοι, δηλαδή, είχαν/έχουν ομοφυλοφικές επαφές αλλά καμμία «σχέση» από το 1977, μπορούν να δώσουν αίμα?

GREECE: Every day you learn something new.