3.11.07

ΘΑ ΣΩΘΕΙ;

Θα σωθεί;
Γ.Δ. (Ελευθεροτυπία, 2/11/2007)
Φαίνεται ότι μετά από τη δημοσιότητα που πήρε το πρόβλημα του Ιρανού ομοφυλόφιλου (έχει υποστεί βιασμούς, βασανισμούς και φυλακίσεις στη χώρα του και η απέλασή του από την Ελλάδα στο Ιράν θα ισοδυναμούσε με θανατική ποινή), θα δοθεί λύση.
Με εντολή του υφυπουργού Εσωτερικών Π. Χηνοφώτη διερευνάται η παραμονή του στη χώρα μας βάσει των διεθνών συνθηκών που προβλέπουν την παροχή ασύλου σε τέτοιες περιπτώσεις.
Αρκετά εξευτελίζεται η χώρα μας με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Αρχές τους μετανάστες. Καιρός να υπάρξουν και ορισμένες εξαιρέσεις.

3 σχόλια:

xomeritis είπε...

Περιμένουμε - πάντα σε στάση μάχης.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα κι αν σωθεί ο Άλεξ (αν και δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε ακόμη) είναι καιρός να ανοίξει ένας διάλογος για την παροχή ασύλου και στην Ελλάδα. Είναι παράλογη και παράνομη η θέση της χώρας μας όσον αφορά στο δικαίωμα διεκδίκησης ασύλου και η πλήρης αδιαφορία που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει και οφείλει να σέβεται.
Δεν θα μας κάνουν χάρη αν δώσουν το άσυλο στον Άλεξ. Είναι υποχρεωμένοι να το δώσουν. Και όχι μόνο στον Άλεξ, τον οποίο έσωσε η διεθνής κατακραυγή αλλά και η δραστηριοποίηση κάποιων ΛΟΑΤ ελληνικών ομάδων, αλλά και σε πολλούς άλλους πρόσφυγες οι οποίοι διώκονται λόγω θρησκείας, πολιτικών φρονημάτων, σεξουαλικού προσανατολισμού ή προέρχονται από εμπόλεμα κράτη και γενικά όποιου η ζωή κινδυνεύει αν επιστρέψει στη χώρα του.
Τελευταίο...θα πρέπει από την εμπειρία αυτή να δούμε ποιοι δραστηριοποιήθηκαν από τον ελληνικό χώρο και ποιοί όχι. Δεν μπορεί να βγαίνει ο Καρατζαφέρης (για τους δικούς του πονηρούς λόγους) και να μιλά για το θέμα...και κάποιοι δικοί μας να σφυρίζουν αδιάφορα τόσες μέρες, να ποστάρουν παντού για τις καινούριες πορνοταινίες που εισήγαγαν τον τελευταίο καιρό και στο τέλος να βγαίνουν ως εκπρόσωποι του gay κινήματος...Αυτές οι καρικατούρες (που όλοι γνωρίζουμε την "cyber-ξεφτίλα" τους) οφείλουν να απομονωθούν από όλους μας αν θέλουμε να ξεκινήσει κάτι σοβαρό σε επίπεδο ακτιβισμού.

xomeritis είπε...

Συμφωνώ ότι το θέμα δεν κλείνει στον Άλεξ.

Ο καθένας ας πράξει σύμφωνα με τη συνείδησή του. Ας μην αρχίσουμε να δείχνουμε ο ένας τον άλλο και να κατηγορούμε. Δε βγάζει πουθενά.