11.11.07

ΝΤΕΣΜΟΝΤ ΤΟΥΤΟΥ: Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Τι στο καλό συμβαίνει με τις χριστιανικές εκκλησίες; Πώς είναι δυνατόν να αγωνίζονται εναντίον του ρατσισμού και όχι κατά της ομοφυλοφοβίας; Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι ζήτημα επιλογής. Η ομοφυλοφοβία είναι επίσης μια μορφή απαρτχάιντ. Όπως οι μαύροι δεν επιλέξαμε να είμαστε μαύροι, ούτε και οι ομοφυλόφιλοι το επέλεξαν.
Φαντάζομαι τον Θεό να θλίβεται βλέποντας την Εκκλησία του να χάνει τον καιρό της καταδικάζοντας τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες, ενώ τόσος κόσμος πεθαίνει από την πείνα και το AIDS σαρώνει.
Desmund Tutu

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πεσ'τα!!υπαρχουν ενα σωρο απο πραγματικα προβλήματα και η εκκλησια που ηταν μια ελπιδα για την εστω και μικρη ανακουφηση των πληγωμενων,παρατημενων και αδικημενων ανθρωπων ασκει η ιδια ψυχολογικη βια στους πονεμενους ,διδασκει τα δηθεν ''πρεπει''βασει των συντηρητικων και απαραδεκτων πεποιθήσεων και στην τελικη αντι να βοηθαει (ελαχιστοι εξαιρουνται απο το χωρο) και να κοιταει την ουσια ειναι σε πολλα οι ιδιοι ρατσιστες και απονοι..θα επρεπε να διδασκει αγαπη και ισοτητα το αυτονοητο και οχι ενα σωρο απο γραφιοκρατικους αχρηστους και χασματικους κανονες.αν υπάρχει σίγουρα ο θεός θα θλίβεται πολύ απ'αυτήν την κατάστασή το πιστεύω και εγώ.άλλα είπε και άλλα κάνουν...