6.12.15

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στη Χριστίνα Λαμπίρη και στην εκπομπή… «Με το Καλημέρα».
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στον gay ρόλο του αλλά και στα gay στερεότυπα:
“Στην ελληνική μυθοπλασία, τις περισσότερες φορές, ο ομοφυλόφιλος, συνήθως είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος παρουσιάζεται ελαφρώς κενός και με το μυαλό του να καταλαμβάνεται κατά 99,9% από το σεξ κι από το σεξουαλικό του. Ασχολείται με το “ο τάδε μου άρεσε, εκείνος μου άρεσε, χώρισα με τον τέτοιον”. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Είναι όλο κενό.”
Και πρόσθεσε:
“Εγώ λοιπόν ήθελα να γράψω έναν χαρακτήρα, του οποίου η προσωπικότητα δεν πηγάζει από τα γεννητικά του όργανα. Έχει ηθικές αξίες, ηθικές αρχές, είναι τίμιος, έχει πίστη στη φιλία, έχει πίστη στον σύντροφό του, έχει αγάπη μέσα του, έχει προτερήματα, έχει ελαττώματα.”
Και συνέχισε:
“Είναι προτέρημα το να είναι τίμιος, είναι ελάττωμα το να είναι με παρωπίδες και φοβερά αυστηρός. Είναι ένας άνθρωπος, είναι μια προσωπικότητα. Δεν είναι ένα κινούμενο μόριο, συγνώμη που το λέω έτσι. Αυτό ήταν πάρα πολύ βασικό.”
Ακόμα, σχολίασε:
“Σαν αυτόν τον άνθρωπο, είναι εκατομμύρια οι ομοφυλόφιλοι σε όλο τον κόσμο και νομίζω ότι έπρεπε να το δείξουμε μια φορά. Σαν να καταντάει λίγο άδικο και χαζό το να λέμε ότι “θα δείξουμε κλασικά αυτό το πράγμα”. Ακυρώνεις συναισθήματα, ακυρώνεις σκέψεις.”
Και τέλος, είπε:
“Και στην τελική νομίζω πως όλοι οι χαρακτήρες που έδειξα, ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι, ό,τι και να ήταν, ήταν άνθρωποι με τις πληγές τους, με τα πιστεύω τους, με τα θέλω τους, με τη γνώση τους, με τα πρέπει τους. Ήταν χαρακτήρες, προσωπικότητες.” (gossipwatch.eu, 6/12/2015)


Δεν υπάρχουν σχόλια: