17.12.15

ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ 5 - ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟ

Για το σύμφωνο συμβίωσης, τις υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια και το βραχιολάκι των κρατουμένων μίλησε την Πέμπτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στο ραδιόφωνο Βήμα 99,5 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.
-Για το σύμφωνο συμβίωσης ,τα ομόφυλα ζευγάρια και ειδικότερα τις ρυθμίσεις για την υιοθεσία ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε:
«Κι εγώ ελπίζω να επουλωθεί κιόλας (σ.σ.: το ενδοκυβερνητικό ρήγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), διότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ είχαν αντιρρήσεις αποκλειστικά στις ρυθμίσεις για το σύμφωνο συμβίωσης και όχι σε άλλα σημεία. 
»Και επειδή πρόκειται γι’ αυτό, ειδικά, τη Δευτέρα, στη δεύτερη ανάγνωση, δηλαδή στην τελευταία διαδικαστική φάση της συζήτησης εν’ όψει της Επιτροπής, να φέρουμε κάποια διευκρίνιση για το θέμα, ελπίζω ότι μπορούν να μεταπειστούν καθ’ οδόν. 
»Η διευκρίνιση αφορά το θέμα της υιοθεσίας. Δηλαδή, θα είναι σαφέστερο ότι η ρύθμιση για το σύμφωνο συμβίωσης δεν αφορά την υιοθεσία, γιατί αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο αφήνεται προς εξέταση και συζήτηση για το μέλλον. 
»Θα προχωρήσει μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή, θα διευρυνθεί και θα εξετάσει και το θέμα αυτό. Και αυτή τη στιγμή δεν εισάγεται προς ρύθμιση, διότι δεν είναι ώριμο, ούτε από άποψη νομική, από άποψη εργασίας, ούτως ώστε να μην υπάρχουν αντινομίες ή ιεραρχήσεις που δεν είναι σωστές με άλλες αξίες της έννομης τάξης, του οικογενειακού δικαίου. 
»Αλλά επίσης χρειάζεται και ένας ευρύτερος κοινωνικός διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα. Οπότε προς το παρόν αφήνεται. Αυτό απλώς, αυτή τη στιγμή, δεν καλύπτεται (σ.σ.: η υιοθεσία, αναδρομικά). Δηλαδή, πιθανόν να είναι μια υιοθεσία που έχει προηγηθεί, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ρύθμιση από την οποία καλύπτεται. Το θέμα θα το εξετάσει πάρα πολύ προσεκτικά μια επιτροπή, με κορυφαίους αστικολόγους ανά τη χώρα, και σίγουρα, όταν θα έχουμε την πρότασή τους, θα μας είναι πολύ ευκολότερο να πούμε το ναι, το όχι ή το πόσο κτλ». (in.gr, 17/12/2015)

Kαι, βεβαίως, τσιμουδιά για την ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Όχι πως ρώτησαν και οι δημοσιογράφοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: