15.12.15

ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΥΤΟ

Γαλλική έρευνα δείχνει πως όσοι «το προτιμούν καυτό» και χρησιμοποιούν καρυκεύματα που κάνουν το φαγητό τους πιο πικάντικο είναι και καλύτεροι στο κρεβάτι.
Ερευνα από τους επιστήμονες του πανεπιστημίου Γκρενόμπλ, έδειξε πως οι άνδρες που προσθέτουν μπαχαρικά στο πιάτο τους, κάνοντας το φαγητό τους πιο πικάντικο, έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης απ’αυτούς που τα αποφεύγουν.
Το τσίλι, oι πιπεριές και άλλα καυτερά καρυκεύματα ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος λόγω υπεραιμίας και αυξάνουν τα επίπεδα της ορμόνης που κάνουν τους άντρες πιο τολμηρούς, περιπετειώδεις και σεξουαλικά ενεργούς, δηλαδή τη τεστοστερόνη.
Η έρευνα που ονομάζεται «Some Like It Hot» έγινε σε 114 άνδρες ηλικίας 18-44 και κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι στα φαγητά τους βάζουν καυτερά μπαχαρικά, συγκαταλέγονται στην κατηγορία των αρσενικών με τις καλύτερες επιδόσεις στην κρεβάτι.
Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Λοράν Μπέγκ, εξηγεί πως η ομάδα της μέτρησε τα επίπεδα τεστοστερόνης των ανδρών λαμβάνοντας δείγμα σάλιου. (to-kounavi.gr, 15/12/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια: