20.12.15

ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ 6 - ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Ο ΓΑΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΥΠΟ

Παρασκευόπουλος: Καμία σχέση το σύμφωνο συμβίωσης με την υιοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια
protothema.gr, 20/12/2015
Διαβεβαίωσε ότι το σύμφωνο ρυθμίζει μόνο τις σχέσεις των μερών μεταξύ τους, «πάντως η διατύπωση η οποία αύριο θα ανακοινωθεί θα το καθιστά αυτό σαφέστερο»
Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega βρέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ξεκαθάρισε πως το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχει καμία σχέση με την υιοθεσία παιδιών.
«Η συζήτηση που προηγήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή ανέδειξε κάποια ενδιαφέροντα θέματα και πραγματικά σε ορισμένα σημεία έχω σκοπό να κάνω κάποιες παρεμβάσεις ώστε να διευκρινιστούν αυτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις κατά την εκτίμησή μου δεν πρόκειται για διορθώσεις, πρόκειται απλώς για διευκρινίσεις. Στο σύμφωνο συμβίωσης για παράδειγμα, εξαρχής ήταν σαφές ότι δεν έχει σχέση με την υιοθεσία. Αλλά επειδή υπήρξαν κάποιες αμφισβητήσεις γι' αυτό, παρά το γεγονός ότι κατά τη γνώμη μου δεν ήταν δικαιολογημένες, μπορούμε να κάνουμε μια αναδιατύπωση στην οποία να φαίνεται ότι δεν ρυθμίζει σχέσεις τεκνοθεσίας», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το σύμφωνο ρυθμίζει μόνο τις σχέσεις των μερών μεταξύ τους, «πάντως η διατύπωση η οποία αύριο θα ανακοινωθεί θα το καθιστά αυτό σαφέστερο».
Ακόμη ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και εξήγησε πως ο γάμος, θέλει έναν θρησκευτικό τύπο και το γεγονός ότι καταχωρείται στο ληξιαρχείο το σύμφωνο συμβίωσης «δεν σημαίνει ότι υπάρχει θρησκευτικός τύπος».
Ο ίδιος τόνισε πως μελλοντικά θα υπάρξει επιτροπή  θα εξετάσει το οικογενειακό δίκαιο στο σύνολό του αλλά και το ενδεχόμενο της εισαγωγής του θεσμού της τεκνοθεσίας και στο σύμφωνο συμβίωσης.
Ωστόσο έσπευσε να σημειώσει ότι η λέξη θα εξετάσει δεν προδικάζει τίποτα σημαίνει ότι «θα περιμένουμε να δούμε τι θα πει η επιτροπή των ειδικών, θα κάνουμε στη συνέχεια έναν διάλογο και κοινωνικό και ευρύτερο" και "θα καθορίσουμε τη στάση μας στο μέλλον».
Τέλος έκανε λόγο για «θεσμική τομή» της κυβέρνησης με την εισαγωγή του συμφώνου συμβίωσης και μεταξύ των ομοφύλων.


1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Δηλαδή ο αρμόδιος υπουργός αμφισβητεί τον πολιτικό γάμο που ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 33 χρόνια;

Αν τα έλεγε αυτά ο Καμμένος θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες. Αλλά αφού τα λέει ο Παρασκευόπουλος κανείς δεν βγάζει τσιμουδιά...