21.12.15

ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ...

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος - Θεοφάνους Κρητός, Καθολικόν Ι. Μ. Μ. Λαύρας

Χωρίς προηγούμενο είναι η απόφαση που έλαβε ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Κήρυξε διήμερο πένθος τη Δευτέρα και την Τρίτη για την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης και οι καμπάνες των ναών της μητρόπολής του ήχησαν πένθιμα στο μισάωρο 12:00 - 12:30.
Όπως αναφέρει το romfaia.gr, το Σάββατο ο κ. Αμβρόσιος κάλεσε στο Επισκοπείο τους προϊσταμένους των ιερών ναών της πόλεως του Αιγίου, για να συζητήσουν σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την ψήφιση του νόμου γιά το σύμφωνο συμβιώσεως για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Εξετάζοντας, λοιπόν, τρόπους αντίδρασης στην προσπάθεια της Πολιτείας «να νομιμοποιήσει 'εναλλακτικές' μορφές συμβιώσεως που υποσκάπτουν και υπονομεύουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογενείας, είναι αντίθετες με το θέλημα του Θεού και αναμένεται να δημιουργήσουν τεράστια ηθικά, εθνικά και κοινωνικά προβλήματα με την εφαρμογή τους» αποφάσισαν:
1. Οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλης του Αιγίου, την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του νόμου, να χτυπήσουν πένθιμα από 12.00-12.30.
2. Να αναρτηθούν την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλεως του Αιγίου.

Νέοι «αφορισμοί» μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο μητροπολιτης υποστηρίζει πως το νομοσχέδιο «κατασκευάζει νομικώς έναν ανύπαρκτο άνθρωπο, τον αρρενοθήλυ»
Ο μητροπολίτης για ακόμη μία φορά διατυπώνει τη διαφωνία του για το σύμφωνο χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις κατά των ομοφυλοφίλων αλλά και κατά των βουλευτών που προτίθενται να το ψηφίσουν χαρακτηρίζοντάς τους αντισυστημικούς και «εθελόδουλα πιόνια και ανδρείκελα του διεθνιστικού σιωνιστικού συστήματος».
Ο κ.Σεραφείμ στην τρισέλιδη ανακοίνωσή του λέει ότι το νομοσχέδιο «μεταβάλλει τον νομικό μας πολιτισμό που θεωρεί ως έγκλημα την παρά φύσι ασέλγεια, την πρακτική της ομοφυλοφιλίας, με το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικος, αναγορεύοντας ως έννομο αγαθό που δείται εννόμου προστασίας αυτή την τραγική χυδαιότητα. Ήδη οι λεγόμεοι "ακτιβισταί" του χώρου ζητούν την κατάργησι αυτής της ποινικής προβλέψεως που κολάζει την παρά φύσι ασέλγεια ως απαξίωσι της ανθρώπινης σεξουαλικότητος». Προσθέτει επίσης πως το νομοσχέδιο - το οποίο χαρακτηρίζει επαίσχυντο νομοθέτημα - θεσμοθετεί την «ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και κατασκευάζει νομικώς έναν ανύπαρκτο άνθρωπο τον αρρενοθήλυ».
Σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης αναφέρει πως το νομοσχέδιο «απενοχοποιεί στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων την παράχρησι του ανθρώπινου σώματος που επιφέρει τρομακτικές ασθένειες εις βάρος της ψυχοσωματικής υγείας του ανθρωπίνου προσώπου και που αποτελεί την βασικήν πρακτική της ομοφυλοφιλίας».
Ο κ.Σεραφείμ σημειώνει πως όλα τα παραπάνω «ρίπτονται στο καλάθι των "αχρήστων" από τα δήθεν αντισυστημικά κόμματα που ψηφίζουν αυτό το επαίσχυντο νομοθέτημα, διότι αυτή την εντολή έχουν λάβει από το διεθνιστικό κέντρο παγκοσμίου εξουσίας που αποδεικνύεται πλέον πασίδηλα ότι αποτελούν παραρτήματά του». 

(tanea.gr, 21-12-2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια: