10.12.15

ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΟΙ ΑΝΕΛ, ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ... ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

Σοβαρό και λεπτό ζήτημα χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, ανακοινώνοντας ότι το κόμμα θα τοποθετηθεί στη Βουλή. Η διευκρίνιση ήρθε στο πλαίσιο απάντησης στο ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του καλωσορίζει το νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι καθυστέρησε 11 μήνες.
«Η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου θα είναι μια ευκαιρία για το ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει προοδευτική στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων του και να αποπροσανατολίσει από τη γενική εικόνα της συνεργασίας του με την ακροδεξιά του Πάνου και των άλλων Καμμένων. 
Για το ΠΑΣΟΚ θα είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι αυτό που μας κινητοποιεί και μας ενώνει είναι αρχές και αξίες». 
Απαντώντας η Μ.Χρυσοβελώνη είπε: «Οι συνεχείς προσωπικές επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ εναντίον του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με χαρακτηρισμούς περί 'ακροδεξιών' συνιστούν κυριολεκτικά επιτομή της αθλιότητας. 
Επειδή, όμως, στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως από τα συνεχή στραπάτσα που έχουν υποστεί από τους Έλληνες ψηφοφόρους, ξεχνούν πάρα πολύ εύκολα, ενώ περισσεύει το θράσος, θα τους θυμίζουμε μόνιμα πως το δικό τους κόμμα συνεργαζόταν και συναγελαζόταν με την ακροδεξιά και ακροδεξιούς, τύπου Βορίδη, Αδωνι, Πλεύρη και λοιπών 'μπουμπουκιών' ή 'μπουμπούκων'. Η αλήθεια και τα γεγονότα ούτε αλλοιώνονται, ούτε παραγράφονται. Έχουν καταγραφεί.
Όσο για την κυβερνητική συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζονται πιστοποιητικά νομιμότητας από κανέναν, πολύ περισσότερο από το κόμμα της κ. Γεννηματά που συνεχίζει να βρίσκεται δυστυχώς κάτω από τη βαριά σκιά του Βενιζέλου.
Σε ό,τι αφορά την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι ένα πολύ σοβαρό και λεπτό ζήτημα για το οποίο οι ΑΝΕΛ θα τοποθετηθούμε κατά τη συζήτηση στη Βουλή.»

*********

Σε ένα άνευ προηγούμενου παραλήρημα κατά των ομοφυλοφίλων και των βουλευτών που υποστηρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης, με εκφράσεις όπως «όταν και όπου τους συναντάτε φτύστε τους» προχώρησε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος με ανάρτηση στο προσωπικό του μπλογκ. Μάλιστα, ο τίτλος της ανάρτησής του είναι «Ας μιλήσουμε έξω απ' τα δόντια, Φτύστε τους». 
O μητροπολίτης καταγγέλλει, όπως λέει, το θράσος της βουλευτού (αναφέρεται στην Αννα Βαγενά), η οποία στην κηδεία του Μηνά Χατζησάββα είχε πει πως θα βοηθήσει να περάσει το συμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή: «Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια και την καταδικάζουμε χωρίς δισταγμό! Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!» γράφει στο ιστολόγιό του ο μητροπολίτης. 
Και συνεχίζει: «Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περι- θωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!».
Στη συνέχεια λέει: «Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζούν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι! Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, τα λόγια του Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας: «άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!» Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!».

«Αφού η Εκκλησία της Ελλάδας διστάζει να συμμαζέψει τα του οίκου της και να εγκαλέσει τον αχρείαστο 'ζηλωτή', η Πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα» αναφέρει το Ποτάμι με αφορμή το ομοφοβικό παραλήρημα του μητροπολίτη Αμβρόσιου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφει ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης:
«Δυστυχώς, μόνο έκπληξη δεν προκαλούν πια τα λόγια 'αγάπης και ανεκτικότητας', που εκτοξεύει με κάθε ευκαιρία ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
» Αυτή τη φορά η φλογερή ρομφαία του 'γνήσια' χριστιανικού πνεύματός του, στοχοποιεί μια πάγια κατάκτηση των υπόλοιπων κανονικών ευρωπαϊκών χωρών, η οποία έχει χαρακτηριστικά καθυστερήσει να έλθει και στην Ελλάδα, αυτή του Συμφώνου Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.
» Εκτός από τους ομοφυλόφιλους /'ξεφτιλισμένους', ο σταυροφόρος Μητροπολίτης καταδικάζει εκ των προτέρων και όλους εκείνους τους βουλευτές /'ελαττωματίες, ανθρωπάρια, αποβράσματα της Κοινωνίας και ενεργούμενα των Δυνάμεων του Σκότους', που προτίθενται να ψηφίσουν το προσφάτως εισαχθέν στη Βουλή νομοσχέδιο.
» Αφού η Εκκλησία της Ελλάδας διστάζει να συμμαζέψει τα του οίκου της και να εγκαλέσει τον αχρείαστο 'ζηλωτή', η Πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα. Ο ισχύων αντιρατσιστικός νόμος πρέπει τάχιστα να τροποποιηθεί, ώστε αντί να ποινικοποιεί την επιστημονική έρευνα καθώς και την τέχνη, που οδηγεί σε 'μεσαιωνικές' δίκες, όπως στην περίπτωση του καθηγητή Ρίχτερ, να αντιμετωπίζει και όλους όσοι από δημόσια θέση καλούν σε βία, διαχωρίζοντας τους πολίτες με βάση τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
» Στα 'Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!' του 'σεπτού' Μητροπολίτη, ο πολιτικός κόσμος της χώρας οφείλει να απαντήσει θεσμικά, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις: 'Τροποποιούμε τον αντιρατσιστικό νόμο και αφήνουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της…'»

Δεν υπάρχουν σχόλια: