19.4.13

ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ… ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ!

Η Νέλλη Γκίνη, η Ζήνα Κουτσελίνη, η Φωτεινή Ντεμίρη, η Μίνα Ορφανού και η Παρθένα Χοροζίδου «Γυρνάνε Πίσω..Στα Ψηλά Τακούνια»! Οι πέντε πρωταγωνίστριες μεταμορφώθηκαν σε αλμοδοβαρικές ηρωίδες για τις ανάγκες των γυρισμάτων και της παράστασης που στήνουν και σκηνοθετούν στο Βυρσοδεψείο ο Ιωάννης Κυφωνίδης και ο Κωνσταντίνος Ρόδης.

Μια performance εμπνευσμένη από τις ταινίες και το έργο του Ισπανού δημιουργού Πέδρο Αλμοδόβαρ που συνδυάζει την κίνηση, το σωματικό θέατρο, το λόγο, τα κοστούμια, τα βίντεο αρτ και την κινηματογραφική μουσική.
Οι ερμηνευτές, με τη χορογραφημένη κίνηση των σωμάτων τους, μεταφέρουν δραματουργικά τους θεατές από τη μία ταινία στην άλλη. 
Πρόκειται για ένα project που μεταφέρει τους θεατές , μέσα από τη θεατρική σκηνή , στον κόσμο του  κινηματογράφου, της μουσικής και της μόδας. Αν και η παράσταση διαδραματίζεται στην Ισπανία, ωστόσο θα μπορούσε να εκτυλίσσεται σε οποιαδήποτε χώρα του Ευρωπαϊκού Νότου  και σε οποιαδήποτε μεγαλούπολη ή λιμάνι.
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της «γιαγιάς της ραπτικής» Μαίρης Αναστασίου, κομμάτια από το βεστιάριο της οποίας χρησιμοποιούνται επί σκηνής.
Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Ιωάννης Κυφωνίδης &  Κωνσταντίνος Ρόδης
Guest Stars: Έλενα Αγγελοπούλου, Έλενα Αλεξίου, Βιργινία Οικονόμου
Special Guest Stars: Νέλλη Γκίνη, Ζήνα Κουτσελίνη, Φωτεινή Ντεμίρη, Μίνα Ορφανού, Παρθένα Χοροζίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: