23.4.13

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΖΗΛΑΝΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΟΡΙΣ ΟΥΪΛΙΑΜΣΟΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Ο 52χρονος βουλευτής Μορίς Ουίλιαμσον, νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών, έγινε για τον Τύπο της Νέας Ζηλανδίας "σύμβολο" των γκέι χάρη στο χιούμορ του και την κοινή λογική του.

Ο Ουίλιαμσον προκάλεσε τα γέλια των συναδέλφων του βουλευτών, αλλά και του κοινού, κατά τη συζήτηση και ψήφιση στο Κοινοβούλιο του γάμου ομοφύλων, προσπαθώντας να καθησυχάσει αυτούς που αντιτίθενται στους γάμους των ομοφυλοφίλων. "Σέβομαι την ανησυχία των ανθρώπων που αναρωτιούνται τι θα επιφέρει ο νόμος αυτός στην κοινωνία μας και θέλω απλώς να τούς πω: αυτό που κάνουμε με τον συγκεκριμένο νόμο είναι ότι επιτρέπουμε σε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται να δουν την αγάπη τους να αναγνωρίζεται με το γάμο αυτόν" τόνισε.
"Δεν κηρύσσουμε πυρηνικό πόλεμο σε κάποια χώρα, δεν μεταδίδουμε ένα θανατηφόρο ιό και εγώ προσωπικά εγγυώμαι στους ανθρώπους αυτούς ότι αύριο, ο ήλιος θα ανατείλει, η έφηβη κόρη σας θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις πιστεύοντας ότι έχει πάντα δίκιο και ότι δεν θα αυξηθεί ο φόρος ακινήτων σας" πρόσθεσε.
"Δεν θα εκδηλώσετε κάποια ασθένεια του δέρματος και δεν θα βρείτε βάτραχο στο κρεβάτι σας. Είναι ένα καλό νέο για τους ενδιαφερόμενους (τους ομοφυλόφιλους). Για μας τους υπόλοιπους, σάς διαβεβαιώνω ότι η ζωή μας θα συνεχιστεί όπως πριν" είπε ο βουλευτής. Την ομιλία του παρακολούθησε συγκινημένη η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Λουίζα Γουόλ, ομοφυλόφιλη και βασική κινητήρια δύναμη για την έγκριση του νομοσχεδίου.
Αναφερόμενος στο "μεγάλο γκέι ουράνιο τόξο" που είδε στον ουρανό πριν φθάσει στο Κοινοβούλιο εκείνο το πρωί, ο Ουίλιαμσον ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια εντολή που επαναλαμβάνεται αρκετές φορές στην Αγία Γραφή: "Μην φοβάστε".
(neoskosmos.com, 23/4/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια: