29.4.13

ΓΑΛΛΙΑ. ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ


Γαλλία: Έκθεση ειδών για γάμους ομοφυλοφίλων
gr.euronews.com, 28/04 05
Πέρασαν μόλις τέσσερις ημέρες από την έγκριση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων από την γαλλική εθνοσυνέλευση και η πρώτη έκθεση αντικειμένων και στολισμού γαμήλιας τελετής διοργανώθηκε στο Παρίσι.
Για τους επαγγελματίες του είδους σε μία περίοδο κατά την οποίαν οι γάμοι είναι περιορισμένοι λόγω της οικονομικής κρίσης, ανοίγει μία νέα προοπτική.
«Είναι μία εντελώς καινούρια αγορά. Είναι πελάτες με τους οποίους δεν είχαμε επαφές. Αποτελεί επίσης ευκαιρία να δείξουμε και τη δουλειά μας στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων και να μας γνωρίσουν κι εκείνοι» δήλωσε η φωτογράφος Αλέξια Γκαλουίν.
Στην G-Day όπως ήταν η ονομασία της το ενδιαφέρον ήταν τόσο ώστε να την επισκεφθούν ζευγάρια ακόμη κι εκτός Γαλλίας.
«Δεν έχω ξαναδεί ανάλογη έκθεση για ομοφυλόφιλα ζευγάρια στο παρελθόν. Πιστεύω ότι είναι σημαντική κι έχω δει αρκετά ωραία πράγματα εδώ. Όπως προσκλητήρια, οι φωτογραφίες που δείχνουν τα ζευγάρια. Είναι πολύ όμορφα» δήλωσε ο Σουηδός Χάκαμ Στίνμπεργκ, που βρέθηκε στην έκθεση με τον Ισραηλινό φίλο του Ούντι Τζβιέλι.
Για να μπορέσουν να συμβούν ολ’ αυτά όμως στην Γαλλία απομένει ένα τελικό στάδιο έγκρισης από το συνταγματικό δικαστήριο το οποίο θ’ αποφανθεί στα μέσα Ιουνίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: