22.4.13

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΑΜΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ;


Πιο κοντά στην αναγνώριση των γάμων των ομοφυλόφιλων η Αυστραλία

Μετά τη Νέα Ζηλανδία θεωρείται πλέον πολύ πιθανόν να ακολουθήσει και η Αυστραλία στην αναγνώριση των γάμων των ομοφυλόφιλων. Ήδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών, Κρίστοφερ Πάιν, άφησε να εννοηθεί ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου η παράταξή του ενδέχεται να επιτρέψει στους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο επίμαχο θέμα.
Αν συμβεί αυτό, τότε , είναι βέβαιο πως η αυστραλιανή βουλή θα ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης των γάμων των γκέι, αν και φέτος είχε καταψηφίσει τη σχετική πρόταση νόμου. Το Εργατικό κόμμα είχε επιτρέψει στους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση, κάτι που δεν επέτρεψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Τώρα ο πρωθυπουργός της Ν.Ν.Ουαλίας, Μπάρι Ο’Φάρελ, δήλωσε τη στήριξή του στον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, απηύθυνε δε έκκληση στον αρχηγό του Συνασπισμού, Τόνι ‘Αμποτ, να κάνει το ίδιο. Ο ίδιος ο κ. Αμποτ δήλωσε ότι αν και ο ίδιος προσωπικά είναι εναντίον της αναγνώρισης των γάμων των ομοφυλόφιλων, εντούτοις η θέση της παράταξής του θα καθοριστεί από τη στάση της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
Εξάλλου και η πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, επέτρεψε στους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ενώ η ίδια είναι κατά της αλλαγής τη ισχύουσας νομοθεσίας. Ο σκιώδης υπουργός Παιδείας, Κρίστοφερ Πάιν, και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων δήλωσε ότι «το κόμμα θα πρέπει να αποφασίσει. Δεν αποκλείεται να καταλήξουμε στην ψήφο κατά συνείδηση. Πολλοί στην κοινωνία μας φαίνεται να πιστεύουν ότι ο γάμος των ομοφυλόφιλων ζευγαριών θα είναι κάτι θετικό, ιδιαίτερα εκεί που υπάρχουν παιδιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια: