Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώμε νωρίς το
βράδυ

Πρόσφατες μελέτες
δείχνουν ωστόσο τα σημαντικά οφέλη που αποκομίζουμε αν προγραμματίζουμε το
δείπνο μας αρκετά νωρίς το βράδυ.
1. Όσοι τρώνε
νωρίς το βράδυ και στη συνέχεια απέχουν από το φαγητό για 16 ώρες, είναι πιο
αδύνατοι από εκείνους που τρώνε την ίδια ποσότητα θερμίδων, αλλά τσιμπολογούν
όλο το εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με μια μελέτη στο Cell Metabolism. Οι ερευνητές
υποψιάζονται ότι ένα μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των γευμάτων, επιτρέπει στο
σώμα να επεξεργάζεται την τροφή πιο αποτελεσματικά. Παρατήρησαν ακόμη ότι ακόμη
κι αν η διατροφή περιέχει περισσότερα λιπαρά, παίρνουμε λιγότερο βάρος όταν δεν
τρώμε για 16 ώρες, από ό,τι αν τρώμε συχνά. Ένας σημαντικός λόγος για να μην
τρώμε αργά το βράδυ.

3. Η τροφή
χρειάζεται χρόνο για να αφομοιωθεί σωστά. Αν επιλέγετε να τρώτε νωρίς το βράδυ,
δίνετε χρόνο στο σώμα σας να αφομοιώσει σωστά το φαγητό και μειώνετε τον
κίνδυνο παλινδρόμησης του όξινου περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο. Η
ήπια δραστηριότητα μετά το φαγητό, όπως μια χαλαρή βόλτα, διευκολύνει την πέψη,
επειδή το περιεχόμενο του στομάχου ωθείται προς το έντερο.
4. Το φαγητό κατά
τη διάρκεια της ημέρας, προάγει τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό, τη διάθεση
και την εγκεφαλική λειτουργία, ενώ η καθυστέρηση ή η παράλειψη γευμάτων, μπορεί
να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σε εξάντληση και δυσάρεστη
διάθεση. Αντί να πηγαίνετε για ύπνο πεινασμένοι, συνιστάται να τρώτε ένα ελαφρύ
σνακ δημητριακών ή πλιγούρι βρώμης.
5. Σύμφωνα με
τους ειδικούς, όσοι τρώνε αργά το βράδυ, έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο.
Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι το «τσιμπολόγημα» αργά το βράδυ, αυξάνει τα
επίπεδα των τριγλυκεριδίων, ενός είδους λίπους που βρίσκεται στο αίμα. Όταν
τρώμε, το σώμα μας μετατρέπει τις θερμίδες που δεν χρησιμοποιεί σε
τριγλυκερίδια. Η αύξηση των τριγλυκεριδίων στο αίμα είναι επικίνδυνη καθώς
δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αθηρωμάτωση των αρτηριών και για σοβαρές
καρδιακές ασθένειες. (clickatlife)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου