5.4.13

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΓΚΕΪ ΝΤΑΛΙΚΙΕΡΗ".ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ξεσηκώθηκαν και οι φορτηγατζήδες για τoν «γκέι νταλικέρη»
Οι φορτηγατζήδες προστέθηκαν στον κατάλογο όσων διαμαρτύρονται για την τηλεοπτική διαφήμιση που διαιωνίζει στερεότυπα για τους ομοφυλόφιλους.
 matrix24.gr, 5/4/2013
Στη διαφήμιση εταιρείας ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων εμφανίζεται ένας νταλικέρης ο οποίος επιχειρεί να αποπλανήσει νεαρό, ο οποίος κάνει οτοστόπ.
Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας έστειλε εξώδικο, με το οποίο ζητεί την άμεση απόσυρσή της. Η διαφήμιση, σύμφωνα με την ΟΦΑΕ, «υβρίζει, προσβάλλει, συκοφαντεί, προκαλεί, ντροπιάζει και εξευτελίζει αναίτια έναν ολόκληρο κλάδο δεκάδων χιλιάδων συνεπών και έντιμων βιοπαλαιστών».
Η διαφήμιση έχει προκαλέσει την αντίδραση και οργανώσεων για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

****
Την απόσυρση της διαφήμισης, «Πού πάει το αγόρι», αποφάσισε η εταιρεία Αirfasttickets μετά τις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες φορέων μεταξύ των οποίων και της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ).
Το τηλεοπτικό σποτ αποσύρεται μία ημέρα πριν από την επίσημη συζήτηση καταγγελίας στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας.
H εταιρεία σε δήλωσή της, επισημαίνει ότι «μοναδικός σκοπός της εταιρείας, μέσω του ανωτέρω διαφημιστικού, ήταν η προώθηση των υπηρεσιών της με χιουμοριστικό τρόπο και δεν υπήρχε η παραμικρή πρόθεση προσβολής οποιουδήποτε». (koolnews.gr, 5-4-2013)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα η κίνηση του εξωδίκου της ΟΦΑΕ. Να προσέξουμε όμως κάτι. Η ΟΦΑΕ έκρινε "προσβλητικό" κτλ το ότι ο φορτηγατζής παρουσιάζεται ως gay. Από την άλλη πλευρά, οι όποιες ΛΟΑΤΚ συλλογικότητες έκριναν μεμπτό τον τρόπο παρουσίασης του gay φορτηγατζή. Νομίζω ότι εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες οι δύο πλευρές. Ποιά πλευρά θα "νικήσει", ότε και αν αποσυρθεί η διαφήμιση; Η ΟΦΑΕ ή οι ΛΟΑΤΚ συλλογικότητες; Η πικρή και εμπειρία νομίζω πως ανοίγει τον δρομο όχι στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά απλώς σε έναν θιγέντα επαγγελματικό κλάδο.