29.4.13

ΡΙΚΙ ΜΑΡΤΙΝ: ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Ρίκι Μάρτιν: «Να νομιμοποιηθούν οι γάμοι των ομοφυλόφιλων και στην Αυστραλία»

tanea.gr,  28/04/2013
O Ρίκι Μάρτιν o καλλιτέχνης που για χρόνια έκανε το γυναικείο φύλο σ΄όλο τον κόσμο να παραληρεί σε κάθε του εμφάνιση και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι είναι «ένας τυχερός ομοφυλόφιλος άνδρας», τώρα αγωνίζεται για την αναγνώριση των γάμων των ομοφυλόφιλων και στην πατρίδα του Αυστραλία.
Όσο πλησιάζει η μέρα των ομοσπονδιακών εκλογών στην Αυστραλία, τόσο η πίεση για την νομιμοποίηση της σχέσης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών διογκώνεται.
Το γεγονός ότι στην Γαλλία και τη Νέα Ζηλανδία νομιμοποιήθηκαν πρόσφατα οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων, έχει αναπτερώσει το ηθικό των ενδιαφερομένων, μεταξύ των οποίων και επώνυμοι οι οποίοι τάσσονται δημόσια υπέρ του γάμου ομοφυλόφιλων.
Μεταξύ αυτών είναι και ο δημοφιλής καλλιτέχνης και μέλος της κριτικής επιτροπής του αυστραλιανού τηλεοπτικού ριάλιτι σόου «Voice», Ρίκι Μάρτιν, o οποίος υπερασπίζεται το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων να είναι ίσοι έναντι του νόμου και ζητά την αναγνώριση των γάμων τους και στην Αυστραλία.
«Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Είμαι βέβαιος ότι σε δέκα χρόνια θα κοιτάζουμε πίσω και θα μας φαίνεται περίεργο που το κάναμε θέμα. Δεν είναι θέμα θρησκευτικών ούτε και πολιτικών πεποιθήσεων. Δεν μπορεί η Εκκλησία, αλλά ούτε και η Πολιτεία να σου υπαγορεύσει ποιον θα αγαπήσεις, με ποιον επιλέγεις να ζήσεις και να κάνεις οικογένεια. Γι' αυτό δεν θα πρέπει και να πολιτικοποιείται».
Ο 41χρονος σταρ έχει δηλώσει δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος, είναι πατέρας δύο δίδυμων αγοριών, τα οποία, όπως λέει «θέλει να μπορεί να τα κοιτάζει ίσια στα μάτια και να λέει «είμαι ο σύζυγος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: