3.4.13

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ



Οι κόρες του Άμποτ υπέρ του γάμου ομοφυλόφιλων
neoskosmos.com, 3/4/2013
Υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών τάχθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο ανεπιφύλακτα οι δύο κόρες του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης.
Σύμφωνα με τους γκέι ακτιβιστές, που αγωνίζονται υπέρ της επίσημης αναγνώρισης από την Πολιτεία του γάμου μεταξύ των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, η πιο πάνω εξέλιξη θα συμβάλει ώστε να ξεπεράσεις τις απόψεις που έχει γύρω από το επίμαχο αυτό θέμα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, που όπως είναι γνωστό έχει ταχθεί πολλές φορές ανοικτά κατά του γάμου των γκέι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, προκάλεσε εντύπωση το γεγονός, ότι οι κόρες του Τόνι Άμποτ, που θεωρείται ένας από τους πιο συντηρητικούς πολιτικούς της Αυστραλίας, τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης από το αυστραλιανό κοινοβούλιο του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων.
Δεν έλειψαν μάλιστα και αυτοί που υποστήριξαν ότι η θέση που πήραν οι κόρες του ενδεχομένως να βοηθήσει να μετακινηθεί από τη θέση του και να επιτρέψει στην κοινοβουλευτική του ομάδα να ψηφίσει κατά συνείδηση όταν έλθει και πάλι στην ομοσπονδιακή Βουλή προς συζήτηση το επίμαχο νομοσχέδιο.
Αναφερόμενος στο θέμα ο διευθυντής της παναυστραλιανής οργάνωσης υπέρ των ίσων δικαιωμάτων των πολιτών στο γάμο, Rodney Croome, δήλωσε ότι οι κόρες του αρχηγού της αντιπολίτευσης σκέπτονται γύρω από το θέμα αυτό όπως και τα υπόλοιπα άτομα της γενιάς τους.
«Τα σημερινά παιδιά» πρόσθεσε ο ίδιος, «αντιμετωπίζουν πολλά θέματα διαφορετικά και σε πολλές περιπτώσεις διαφωτίζουν και επηρεάζουν αποφασιστικά και τους ίδιους τους γονείς τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: